Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Muzikant
rok natočení:1947
film: Muzikant / Muzikant (1947)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
99 min.
přidal
admin
film přidaný
22.06.2017, 21:14:32

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Chudí vesničtí muzikanti Tóna a Franta si vydělávají přes zimu v cirkusovém orchestru. Na podzim, po sezóně, se vracejí domů, kde na Tónu čeká mladší bratr, sirota Baruška a milovaná Růža. Cestou se oba kamarádi zastaví v městečku, kde je tancovačka. Tóna hraje na harmoniku a Franta celou noc protancuje s místní kráskou, dělnicí Fankou. Ráno hrají ve fabrice Fance dostaveníčko. Potěšená dívka se dívá z okna, najednou však zmizí, ozve se výkřik a hlasy hovořící o nemocnici. Zděšení mladíci utečou. Od této příhody pronásledují Tónu výčitky svědomí. A když se dozví, že ženě byla amputovaná ruka, zřekne se úplně muziky. Z veselého mládence se stane zasmušilým člověkem. Vesnice se od něho brzy odvrátí a Růža se provdá za Frantu. Tóna tvrdě pracuje, aby nahradil výdělek za muziku. Po čase se mu podaří ušetřit na krávu. Vydá se na trh do městečka. Tam se setká znovu s Fankou - živou a zdravou. Od ní se dozví, že výkřik z továrny tehdy patřil její těhotné kolegyni. Šastný Tóna koupí místo krávy harmoniku a s muzikou se vrací k bratrovi a Barušce.

================================================================

Poor village musicians Tóna and Franta make extra money during the winter working in the circus orchestra. In the autumn, when the season has ended, they return home where Tóna's younger brother, the orphan Baruška and his beloved Růža are waiting for him. On their way home the friends stop in a little town where a dance is being held. Tóna plays on his accordion and Franta spends the whole night dancing with the local beauty, a worker named Fanka. In the morning they play a serenade for Fanka at the factory. The girl is entranced by the music, she gazes out of the window but then suddenly disappears. There is a cry and voices, people talking about hospital. The frightened young men run away. Tóna is plagued by a guilty conscience after the incident. When he hears that a woman's hand was amputated, he gives up his music. The spirited youngster becomes a saddened man. The village soon turns its back on him and Růža marries Franta. Tóna works hard in order to make up the money he lost from giving up his music. After a time he is able to save up to buy a cow. He sets off to the market in town. There he meets Fanka again - alive and healthy. He discovers from her that the cry from the factory had come from her pregnant colleague.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
muzikant Tonda Nyklíček
muzikant Zábranský

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
vrátný v přádelně Pokorný
Růžina matka
muzikant#1
venkovanka#1



Film je v jazycích..
Čeština (1947)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1947)
Formát obrazu
CDS 35mm (1947)

Název
Režie
Přečteno: 230 krát
vygenerovano za: 0.462 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)