Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Uloupená hranice
rok natočení:1947
film: Uloupená hranice / Uloupená hranice (1947)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
89 min.
přidal
admin
film přidaný
05.01.2019, 16:38:15

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
War
Válečný
info zde :

Obsah filmu:

Na podzim roku 1938 museli čeští obyvatelé pohraničí opustit své domovy. V krušnohorské obci Kalich zůstane jen dřevorubec Srbek, financové a četníci. Ve smíšené česko-německé rodině starého Langera dochází stále více ke konfliktům. Dcera Anna Marie cítí česky jako její matka Češka, syn Hans je fanaticky oddán velkoněmecké myšlence a společně s dalšími Němci připravuje ozbrojený útok proti Čechům. Po vyhlášení mobilizace se situace vyhrotí až k otevřenému boji. Hans ve své zaslepenosti neváhá střílet po vlastní sestře, která se postavila na stranu Čechů. Vyrazí do boje po boku henleinovců, přestože jeden z nich mu zastřelil matku a otec se ze žalu oběsil. V přestřelce u četnické stanice je Hans zabit. Četníci se spolu s armádou, která jim přišla na pomoc, útočníkům ubrání. Ráno však dostanou rozkaz vyklidit pohraniční sektor. Do vnitrozemí všichni odcházejí s trpkostí, ale s vírou, že se jednoho dne vrátí.

================================================================

In autumn 1938, Czech inhabitants of the border regions are forced to leave their homes. In the Kalich village in the Ore Mountains region only the wood-cutter Srbek, tax officers and gendarmes stay. There are more and more conflicts in the old Langer's mixed Czech-German family. Daughter Anna Marie feels Czech after her mother while her brother Hans is fanatically loyal to the idea of Greater Germany and, together with other Germans, is preparing an armed attack against the Czechs. The situation culminates in a real battle after mobilisation is proclaimed. In his heedlessness, Hans doesn't even hesitate to shoot at his own sister, who prefers the Czech side. He marches into battle alongside the Sudeten Nazis, one of which shot his mother while his father hung himself of grief. Hans is killed in a shooting next to the gendarmes' station. Gendarmes are fighting the attackers together with the army which came to help. In the morning, however, they are given an order to vacate the border region. They all comply bitterly and move inland but with a hope that they will return one day.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
vrchní respicient Antonín Brož
dřevorubec Srbek

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
četař Vrba



Film je v jazycích..
Čeština (1947)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1934)
Formát obrazu
CDS 35mm (1934)

Název
Režie
Přečteno: 143 krát
vygenerovano za: 1.5801 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)