Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Týden v tichém domě
rok natočení:1947
film: Týden v tichém domě / Týden v tichém domě (1947)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
100 min.
přidal
admin
film přidaný
05.01.2019, 08:20:58

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Malostranský dům U dvou slunců je svědkem drobných i větších událostí, které prožívají jeho obyvatelé. Na střeše domu předčítá mladý Václav Bavor své verše a sní o dráze novináře. Jeho staří rodiče vlastní pouze malý koloniál, a tak musí Václav pracovat v nudném zaměstnání v c. a k. úřadě. Maminka Bavorová má v noci živý sen a čísla, vyhledaná ve snáři, vsadí do lotynky. Václavův kolega, majitel domu Ferdinand Ebr má spoustu starostí. Nákladný život, který vede, aby byla jeho rodina považována za honoraci, ho přivedl do dluhů. Zatrpklá stárnoucí dcera Matylda se snaží udržet si za každou cenu ženicha, rytmistra Korzinecka. Ten je však sám zadlužený a zruší zasnoubení, když zjistí, že s nevěstou nezíská očekávané věno. Půvabná švadlenka Josefinka má před svatbou. Právníka Loukotu vmanipuluje obratně jeho bytná paní Lakmusová do sňatku se svou dcerou Klárkou. Václav má v úřadě aféru. Jeho karikatury a posměšné poznámky o nadřízených způsobí, že je propuštěn z práce. Matka Bavorová vyhrála v lotynce a koupí si vysněný mandl. Bručlavý otec Bavor se smiřuje s tím, že jeho syn bude spisovatelem.

================================================================

The house At the Two Suns on the Lesser Town is witness to the small and big events of its dwellers' lives. On the roof, young Václav Bavor is reading his poetry and dreaming of a career as a journalist. His old parents own only a small grocer's shop and Václav has to do boring work at the office. Mother Bavorová has a very vivid dream and puts the numbers that she looked up in a dream-book onto a lottery ticket. Václav's colleague Ferdinand Ebr, owner of the house, has many worries. The costly life he must lead to maintain the notable image of his family has brought him into debt. His embittered older daughter Matylda is trying to keep hold of her bridegroom, cavalry Captain Korzineck, at all costs. But he is also in debt and breaks the engagement when he realizes that he won't be getting the expected dowry with the bride. The good looking seamstress Josefinka is getting married soon. The lawyer Loukota is cleverly manipulated by his landlady Mrs Lakmusová into marrying her daughter Klárka. Václav provokes a scandal at the office. He is fired for his caricatures and mocking remarks about his superiors. Mother Bavorová wins the lottery and buys the dreamed of mangle. The sullen father accepts the fact that his son is going to be a writer.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
trafikant Floriš Dlabač
Dílec



Film je v jazycích..
Čeština (1947)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1947)
Formát obrazu
CDS 35mm (1947)

Název
Režie
Přečteno: 165 krát
vygenerovano za: 0.121 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)