Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Předtucha
rok natočení:1947
film: Předtucha / Předtucha (1947)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
86 min.
přidal
admin
film přidaný
10.05.2018, 18:30:07

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Je léto a rodina profesora Jelínka s dětmi Jarmilou, Václavem a Ivanem tráví prázdniny na letním bytě. Dospívající Jarmila má svou partu, s níž sportuje a chodí na výlety. Do jejího ustáleného světa však náhle vpadne muž, povýšeně se chovající Toufar. Jeho světácké dvoření Jarmilu přitahuje, ale také uvádí ve zmatek. Rodiče odjíždějí na lingvistický sjezd do zahraničí a Jarmila už toužebně čeká, až se zbaví jejich dohledu. Po odjezdu rodičů se dívka odhodlá navštívit Toufara v jeho chatě. Zde ji najednou zachvátí předtucha, že se rodičům něco stalo, a Jarmila z chaty uteče. V téže době i její matka zneklidní a na jedné ze zastávek vystoupí i s manželem z vlaku. Jarmila se svěří se svými obavami sourozencům. Večer rádio oznámí, že došlo k nehodě vlaku, v němž rodiče cestovali. Zdrcené děti jakoby náhle dospěly. Jarmila se stará o bratry a připravuje se na život bez otce a matky. Naštěstí ráno přijde od rodičů telegram, oznamující, že jsou živi a zdrávi. Zmoudřelá Jarmila se vrací ke své partě.

================================================================

It is summertime and professor Jelínek is spending the holidays in the country with his wife and children, Jarmila, Václav and Ivan. The adolescent Jarmila has her own group of friends with whom she plays sports and goes on trips. Her stable world is suddenly disturbed by the arrival of the arrogant Toufar. His worldly attentions attract Jarmila but make her confused. Her parents travel abroad to a linguists' congress and Jarmila cannot wait to be rid of their over-protective gaze. After their departure the girl decides to visit Toufar at his cottage. At this moment she has a premonition that something has happened to her parents and Jarmila runs away from the cottage. At the same time her mother becomes uneasy and gets out of the train at the next station, taking her husband with her. Jarmila tells her brothers of her fears. In the evening there is an announcement on the radio that the train on which their parents had been travelling has crashed. The children are distraught but assume an air of responsibility, as if they had suddenly become adults. Jarmila looks after her brothers and prepares herself for a life without their parents. Fortunately a telegram arrives in the morning from their parents stating that they are alive and well. Jarmila, now wiser, returns to her friends.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista


Film je v jazycích..
Čeština (1947)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1947)
Formát obrazu
CDS 35mm (1947)

Název
Režie
Přečteno: 127 krát
vygenerovano za: 0.7832 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)