Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Nevíte o bytě?
rok natočení:1947
film: Nevíte o bytě? / Nevíte o bytě? (1947)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
77 min.
přidal
admin
film přidaný
26.08.2017, 18:33:58

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Josef Novotný, režisér maňáskového divadélka, se po návratu ze zájezdu ocitne v nezáviděníhodné situaci. Na byt, kde dosud žil v podnájmu u zpěváka Šimůnka, dostala dekret demobilizovaná příslušnice zahraniční armády Slovenka Elena Teplanská. Elena si chce zařídit krejčovskou dílnu a o podnájemníka nestojí. Protože Šimůnek je nezvěstný, ztrácí Josef nárok na užívání bytu. Energická Elena se s Josefem vydá hledat nový podnájem, jejich cesta však končí nezdarem. Soužití v malém bytě přináší každý den nečekané nesnáze, které vyvrcholí náhlým příchodem původního majitele bytu. Josef a Elena, kteří se mezitím do sebe zamilovali, vidí jediné východisko v uzavření sňatku. Zároveň se v domě vyřeší i další problémy s bydlením. Majetná paní Rybová si vymění svůj velký byt s početnou rodinou Vejvodových a Šimůnek, který objevil v paní Rybové spřízněnou duši, se k ní nastěhuje.

================================================================

Josef Novotný, director at a little hand-puppet theatre, finds himself in an unenviable situation after his return from a tour. The Slovak Elena Teplanská, a demobilized member of the foreign army, has acquired a permanent lease on the flat he had been renting as a lodger from the singer Šimůnek. Elena wants to set up a tailors' workshop and has no thoughts for any lodgers. Because Šimůnek goes missing, Josef loses his claim on the use of the flat. The energetic Elena searches with Josef for a new place for him to live but they are unsuccessful. Living together in the small flat brings unexpected difficulties each day which culminate in the sudden arrival of the original owner of the flat. Josef and Elena, who have fallen in love in the meantime, see marriage as the only way out. At the same time other accommodation problems are resolved in the house. The wealthy Mrs Rybová exchanges her big flat with the large Vejvoda family and Šimůnek, who finds in Mrs Rybová a kindred spirit, moves in with her.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1947)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1947)
Formát obrazu
CDS 35mm (1947)

Název
Režie
Přečteno: 219 krát
vygenerovano za: 0.1734 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)