Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Znamení kotvy
rok natočení:1947
film: Znamení kotvy / Znamení kotvy (1947)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
99 min.
přidal
admin
film přidaný
06.01.2019, 18:36:23

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Psychologický
info zde :

Obsah filmu:

Stará pomatená paní Marková s napětím čekává na příjezd lodi Kormorán. Doufá, že loï přiveze její dceru Pavlu, která se před pěti lety z Kormoránu záhadně ztratila i s otcem. Marková je všem pro smích, jen kapitán Troska a mladý kormidelník Franta Hojdar s ní mají soucit. Jednoho dne potká Franta pod mostem nepříčetnou mladou ženu a považuje ji za lehkou ženštinu. K jeho překvapení se dívka večer objeví na palubě Kormoránu, odkud ji však táta Hojdar vyžene. Cestou do kina spatří Franta varietní plakát s dívčinou podobiznou. Na představení zjistí, že dívka je médiem kouzelníka Lascariho a pochopí, že je dcerou staré Markové. Odvede ji na loï, kam za nimi pronikne i Lascari, který chce Pavlu získat zpět. Tam však kapitán kouzelníka usvědčí z vraždy Marka a z Pavlina únosu. Při nastalé rvačce spadne Lascari do řeky a utopí se. Marková se šastně shledá s dcerou. A mladému Hojdarovi, zamilovanému do Pavly, dá kapitán volno, aby se o obě ženy postaral.

================================================================

The old and confused Mrs Marková anxiously awaits the arrival of the Kormorán ship. She hopes that the ship will bring back her daughter Pavla who mysteriously disappeared from Kormorán with her father five years ago. Everybody laughs at Marková, only Captain Troska and young steersman Franta Hojdar feel for her. One day, Franta meets an insane young woman under the bridge and regards her as a prostitute. To his surprise, the girl appears on board the Kormorán that evening, but Franta's father chases her away. On the way to the cinema Franta sees a variety poster with the girl's portrait. During the performance Franta discovers that the girl works as a medium for the magician Lascari and realizes that she is the daughter of old Marková. He takes her to the ship, followed by Lascari, who wants to get Pavla back. There, the captain convicts Lascari of Pavla's kidnapping and the murder of her father. In the consequent fight Lascari falls into the river and drowns. Marková happily reunites with her daughter. And the Franta Hojdar who is in love with Pavla gets time off from the captain so that he can take care of the two women.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
zpívá

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
přístavní ředitel
kormidelník táta Hojdar

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
maestro Lascari
lodník#1



Film je v jazycích..
Čeština (1947)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1947)
Formát obrazu
CDS 35mm (1947)

Název
Režie
Přečteno: 118 krát
vygenerovano za: 0.1841 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)