Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Cesta domů
rok natočení:1960
film: Cesta domů / Cesta domů (1960)
Základní info k filmu
typ filmu: Studentský film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
27.12.2016, 19:12:19

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Etuda
info zde :

Obsah filmu:

Vesničan Hujer ukrývá na půdě svého domu cizího muže. Upozorní ho, že se domů vrátí syn na dovolenou z vojny. Starý soused hledá na půdě Hujerova domu pytle. Zahlédne schovaného muže a ten ho začne ohrožovat pistolí. Zanedlouho přijde na půdu Hujer a jediným pohledem zjistí situaci: na zemi leží omdlelý soused a návštěvník drží v ruce pistoli. S hrůzou si vesničan uvědomí, komu pomáhal. Dojde mu také, že kdyby přišel na půdu jeho syn - mladý člověk a voják - šarvátka by mohla skončit tragicky. Vyzve muže, aby okamžitě odešel, protože jde jeho přítomnost ohlásit úřadům.

================================================================

Villager Hujer is hiding a stranger in his loft. He warned the man that his son would be coming back home on leave from the army. The old neighbour is looking for sacks in Hujer's loft. He catches a glimpse of the hiding man, who starts threatening him with a pistol. Shortly after, Hujer comes to the loft and with a single look finds out what has happened: his neighbour is lying on the floor, unconscious, and the visitor is holding a gun in his hand. He realizes in horror who he was helping. He also understands that if his son - a young man, and also a soldier - had come to the loft, the fight could have ended tragically. He orders the man to leave immediately, becouse he is going to report his presence to the authorities.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1960)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1960)
Formát obrazu
CDS 35mm (1960)

Název
Režie
Přečteno: 238 krát
vygenerovano za: 0.0799 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)