Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Osení
rok natočení:1960
film: Osení / Osení (1960)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
95 min.
přidal
geron
film přidaný
24.02.2012, 13:20:34

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Psychologický
info zde :

Obsah filmu:

Družstevní kočí Lojza Zacpal vymýšlí rád klukoviny, kterými zlobí své starší spoluobčany. Lehkomyslný pohledný mladík rád svádí dívky, zatím se však doopravdy nezamiloval. Lojzův život ale není jednoduchý. Matka je těžce nemocná a otec, družstevní kovář, se po hádce s Lojzou natrvalo odstěhoval ke své milence, vdově Jeřábkové. Zanedlouho matka zemře a Lojza se zodpovědně stará nejen o hospodářství, ale především o své malé sourozence. Na prázdniny přijíždí do vsi student Stanin. Do družstva nastupuje pohledná účetní Eva Kuncová. Lojza má problémy s penězi, ale přesto furiantsky odmítá pomoc. Eva a Lojza se pohádají a uražená mladá žena přijímá dvoření povrchního Stanina. Při sklizni brambor se Lojza střetne s otcem a družstevníci se postaví za mladíka. Starý Zacpal se rozhodne odejít ze vsi. Lojza se Evě vyhýbá, i když je zřejmé, že se do ní zamiloval. Eva odmítne stát se Staninovou milenkou. Na jaře, při stavění májky, má příležitost dát Lojzovi najevo, že jeho city opětuje.

================================================================

Coachman Lojza Zacpal likes to make up rascally tricks to annoy his older fellow-villagers. The frivolous young man also likes to flirt with girls without really falling in love with them. But Lojza's life is not easy. His mother is gravely ill and his father, a blacksmith, left them for good to live with his lover, widow Jeřábková, after a fight with Lojza. His mother dies soon after and Lojza starts looking after the household and his younger brothers and sisters. Student Stanin comes to the village for a holiday. Good looking accountant Eva Kuncová starts working in the cooperative. Lojza has financial difficulties but still defiant refuses help. Eva and Lojza have a fight and the offended young woman accepts the superficial Stanin's courtship. Lojza clashes with his father during the potato gathering and the cooperative members stand by the young man. The old Zacpal decides to leave the village for good. Lojza is avoiding Eva although it is obvious that he is in love with her. Eva refuses to become Stanin's lover. In the spring, during the building of a maypole, she has a chance to show Lojza that she shares his feelings.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
předseda družstva Kvapil


Film je v jazycích..
Čeština (1960)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1960)
Formát obrazu
CDS 35mm (1960)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1960
Distributor
Československo
Kino

1960
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 682 krát
vygenerovano za: 0.1954 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)