Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Hlídač dynamitu
rok natočení:1960
film: Hlídač dynamitu / Hlídač dynamitu (1960)
Základní info k filmu
typ filmu: Studentský film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
23 min.
přidal
admin
film přidaný
04.02.2017, 12:56:30

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Povidkový
info zde :
War
Válečný
info zde :

Obsah filmu:

Rok 1944. Lidé se už nemohou dočkat konce války. Činnost partyzánů inspiruje několik dělníků z kamenolomu. Střelmistr Martínek se dohodne se starým skladníkem Milcem a ten nenápadně vynáší ze skladu patrony dynamitu. Domluví se, že balíček vždy schová do kůlny a mladý dělník Lojza si pro něj večer přijde. Aby měl alibi, odchází Milec do hospody, kde už léta nebyl, doprovázen shovívavým úsměvem své ženy. Výbuchy na železniční trati způsobí, že nacisté začnou kontrolovat sklady. Milec má však zásoby v pořádku. Při jedné akci zapomenou Lojza s Martínkem na místě obal od dynamitu. Pak už jdou němečtí vojáci najisto. Lojza je na útěku z lomu zastřelen. Milcova žena prozradí manželovi, že o všem věděla, a pokusí se balíček z domu vynést v hrnci pod špinavým prádlem. Do domu přicházejí vojáci i s komisařem. V bezvýchodné situaci dá Milcová úmyslně hrnec na rozpálená kamna a při výbuchu spolu s nacisty umírá ona i její muž.

================================================================

It's 1944. People can hardly wait for the war to end. The activity of the partisans inspires several workers from the stone quarry. The explosives manager Martínek makes an agreement with the old warehouse man Milec who starts taking dynamite cartridges out of the warehouse. They agree that he will always leave the package in the shed and the young worker Lojza will come to pick it up in the evening. To make an alibi, Milec goes to the pub which he hasn't visited for years, followed by his wife's secretive smile. The explosions on the railway line make the Germans start checking the warehouses. However, Milec's stock is in order. During one of the actions, Lojza and Martínek forget a dynamite wrapping on the spot. Now the German soldiers go straight to the place. Lojza is shot dead during his escape from the quarry. Milec's wife admits to her husband that she knew about everything, and tries to take the package out of their home in a cauldron with dirty clothes. The soldiers come to their house with an officer. In this hopeless situation, Milec's wife knowingly puts the cauldron onto the burning stove and she and her husband die together with the Nazis in the explosion.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
střelmistr Martínek

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
skladník František Milec



Film je v jazycích..
Čeština (1960)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1960)
Formát obrazu
CDS 35mm (1960)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1960
Distributor
Československo
Kino

1960
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 254 krát
vygenerovano za: 0.7674 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)