Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Páté oddělení
rok natočení:1960
film: Páté oddělení / Páté oddělení (1960)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
89 min.
přidal
geron
film přidaný
22.02.2012, 10:23:37

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Crime
Kriminální
info zde :
Drama
Drama
info zde :
Špionážní
info zde :

Obsah filmu:

Americká špionážní centrála umístěná v Západním Německu má zájem o informace týkající se československých obchodních aktivit na Středním východě. Agent Rudolf Karlík vytváří v Praze sí svých spolupracovníků. Pro vysílání zpráv do zahraničí se snaží získat bývalého přítele Šimka, který pracoval na vojně jako radista. Inženýr Jan Šimek, který žije a pracuje v Ústí nad Labem, právě odvezl manželku do porodnice. Karlíkova návštěva ho zaskočí a spolupráci s ním odmítne. Kdysi však finančně pomohl Karlíkovi k emigraci a ten toho nyní využije k vydírání. Šimek změnil dávno své názory, ale teï je donucen odvysílat Karlíkovy zprávy. Kontrarozvědka začne novou vysílačku hledat. Šimek se však sám rozhodne všechno ohlásit Státní bezpečnosti. Souhlasí s tím, že bude dál vysílat, aby mohla být vypátrána celá sí. Pracovníci 5. oddělení ministerstva vnitra připraví past, do které postupně spadne Karlík i jeho spolupracovníci. Je zatčen i pracovník zahraničního obchodu, který zprávy poskytoval. Inženýr Šimek a jeho mladá žena teï mohou v klidu vychovávat svého novorozeného synka.

================================================================

The American spy headquarters in West Germany are interested in information concerning Czechoslovak commercial activities in the Middle East. Agent Rudolf Karlík is forming a network of local agents in Prague. He tries to get his former friend Šimek, who served as a radio operator in the army, to work for him transmitting reports abroad. Engineer Jan Šimek, who lives and works in Ústí nad Labem, has just taken his wife to the maternity hospital. Karlík's visit takes him unawares and he refuses to work for him. Šimek had once got hold of some finances to help Karlík emigrate and the latter is now using this to blackmail him. Šimek had long since changed his views but is now forced to send out Karlík's reports. Counter-intelligence services start to seek out the transmitter. Šimek, however, decides to tell the secret police everything. He agrees to continue transmitting so that the entire network can be tracked down. Employees at the Fifth Division of the Interior Ministry prepare a trap which gradually brings Karlík and his colleagues out into the open. He is arrested along with a foreign trade employee who had been providing the reports. Engineer Šimek and his young wife are left to care for their new-born son in peace.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1960)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1960)
Formát obrazu
CDS 35mm (1960)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1960
Distributor
Československo
Kino

1960
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 643 krát
vygenerovano za: 0.0715 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)