Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Srpnová neděle
rok natočení:1960
film: Srpnová neděle / Srpnová neděle (1960)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Barevný
délka filmu
83 min.
přidal
geron
film přidaný
19.02.2012, 12:46:04

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Komedie
info zde :
Romantický
info zde :
Poetický
info zde :

Obsah filmu:

V malé obci u jihočeského rybníka tráví letní hosté poslední prázdninové dny. Je zde elegantní stárnoucí Věra Mixová, její neteř Zuzka, staří malom칝áčtí manželé Vachovi. Na plovárně, u táboráku i v hotelu se setkávají s místními obyvateli. S postarším poštmistrem, neochvějně přesvědčeným o nutnosti nesobecké práce pro lidi, smutně a beznadějně zamilovaným do Věry. A také s partou mladých, vedených poněkud lehkomyslným sklářským tavičem Jirkou. Věra se ke své neteři chová stroze, nebo žárlí na její mládí. Flirtuje s Jirkou, ale není spokojená se svým životem. Spásu očekává od svého milence - redaktora a bývalého básníka Moráka. Slabošský muž však dávno ztratil veškeré životní ideály a Věru už nemiluje. Přijede za Věrou na letní byt a oznámí jí, že se bude ženit se svou bytnou, s níž čeká dítě. Znechucená Věra se vrhne do rybníka. Jirka za ní skočí v domnění, že je to Zuzka. Přestože zjistí svůj omyl, pomůže Mixové na břeh. Potom spěchá za Zuzkou, aby jí řekl, že ji má rád.

================================================================

Summer guests are spending the last days of their holidays in a small village near a lake in South Bohemia. Ageing but elegant Věra Mixová is here, with her niece Zuzka and an old small-town couple Vachs. At the lido, by the camp-fire and in the hotel, they meet with the local people. They meet the older postmaster, firmly convinced that one should work unselfishly to help the others. He is sadly and hopelessly in love with Věra. They also meet a group of young people, led by a somewhat frivolous glass smelter Jirka. Věra is firm with her niece for she's jealous of her youth. She flirts with Jirka but isn't happy with her life. She is expecting that her lover - editor and an ex-poet Morák - will solve her problems. But the weak man lost all his ideals a long time ago and he doesn't really love Věra any more. He comes after Věra to her summer flat to tell her that he is going to marry his landlady who is expecting his child. Disillusioned Věra throws herself into the lake. Jirka jumps after her convinced that she is Zuzka. He discovers he was wrong, but nevertheless helps Mixová onto the shore. He then hurries after Zuzka to tell her that he loves her.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Technický scénář

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
vesnický muzikant



Film je v jazycích..
Čeština (1960)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1960)
Formát obrazu
CDS 35mm (1960)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1960
Distributor
Československo
Kino

1960
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 879 krát
vygenerovano za: 0.1792 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)