Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Zbytečný motiv
rok natočení:1960
film: Zbytečný motiv / Zbytečný motiv (1960)
Základní info k filmu
typ filmu: Studentský film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
04.08.2019, 19:24:14

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Crime
Kriminální
info zde :

Obsah filmu:

Mladí manželé s dítětem a rodiči se tísní v malém bytě. Atmosféra je velmi napjatá, protože nikdo nevidí ze situace východisko. Ve stejném domě bydlí ve velkém bytě osamělý dr. Karel Božek. Dědeček odchází do sklepa. Za chvíli se domem rozlehne velká rána. Božek je nalezen ve svém bytě zastřelený. Přivolaní vyšetřovatelé zjistí, že nejde o sebevraždu, i když to tak vypadá. Jako pachatel je usvědčen dědeček, který věděl, co se stalo, ačkoliv ve sklepě nemohl nic slyšet. Zdánlivě zastřelený muž se však zvedne a vyslechne si s ostatními informaci o tom, že vražda by byla zbytečná. Stavební spoření je daleko lepší cestou k získání kvalitního bydlení.

================================================================

A young married couple with a child share a cramped appartment with parents. The atmosphere is thick since nobody sees a solution to the situation. Their neighbour, the lonesome doctor Karel Brožek, lives in a large appartment. One day, the grandfather goes down to the cellar. After a while, the house resonates with a gun shot. Doctor Božek is found shot in his appartment. The investigators are called for and find out that it was not a suicide, even though everything leads to that conclusion. The grandfather is seen as the perpetrator: he knew what happened although he could not have heard anything in the cellar. The ostensibly shot man stands up, however, to join the others and to learn that the murder would be useless anyway. A much better way to gain a quality housing is through the building savings.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1960)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1960)
Formát obrazu
CDS 35mm (1960)

Název
Režie
Přečteno: 186 krát
vygenerovano za: 0.0817 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)