Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Generál
rok natočení:1960
film: Generál / Generál (1960)
Základní info k filmu
typ filmu: Studentský film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
28 min.
přidal
admin
film přidaný
28.01.2017, 12:43:13

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
War
Válečný
info zde :

Obsah filmu:

Je konec druhé světové války. Nacistický generál se vzdává. Je odsouzen a odpykává si svůj trest ve vězení. Když je propuštěn, poměry v Německé spolkové republice jsou bývalým nacistům, zdá se, nakloněné. Generálův bývalý vojenský sluha se zatím staral o jeho vilu a stal se milencem a ochráncem generálovy dcery. O generála mají zájem jeho bývalí spolubojovníci, kteří se, zatím tajně, scházejí a při svých projevech a pitkách vychovávají mladý dorost. Generál však už zestárl a zdětinštěl. Nevnímá realitu a na modelech bojiš vyhrává své imaginární bitvy. Generálova dcera se zbavuje nyní už nepotřebného milence. Generál umírá, ale mnoho jemu podobných zůstává.


================================================================

It is the end of the Second World War. The Nazi General surrenders. He is condemned and is serving his sentence in prison. When he is released, the circumstances in the German Federal Republic seem to be favourable toward the Nazis. The General's old army servant had been looking after his villa and has become a lover and protector of the General's daughter. The General's old fellow-fighters, who still meet in secret and are bringing up the young on their speeches and drinking bouts, take an interest in him. But the General is already old and doting. He doesn't notice the reality around him and is busy winning his imaginary battles on the battle-field models. The General's daughter gets rid of the now no longer necessary lover. The General dies, but many like him still remain.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1960)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1960)
Formát obrazu
CDS 35mm (1960)

Název
Režie
Přečteno: 219 krát
vygenerovano za: 0.4103 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)