Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Chlap jako hora
rok natočení:1960
film: Chlap jako hora / Chlap jako hora (1960)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
79 min.
přidal
geron
film přidaný
23.02.2012, 11:15:38

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Po třech letech práce v zahraničí se Honza Přáda vrací domů. Za svou dobrou práci si přivezl vyznamenání a peníze na nové auto. Úspěch mu stoupl do hlavy a tak se hned na začátku dostane do sporu se svou partou, která v době jeho nepřítomnosti začala soutěžit o titul brigády socialistické práce. První večer po návratu se Honza seznámí s Káou a oba pak po krátkém čase uvažují o svatbě. Honza žádá o byt, ale čeká ho zklamání. Může mít jen družstevní výstavbu a tu musí zaplatit. Honza odmítne platit a tak po řadě komplikací s hledáním bytu ze svatby sejde. Káa však čeká dítě a Honza se s ní chce hned oženit. Jenomže Káa má podmínku. Honza musí postavit rodinný domek s pomocí usmířené party. Honza souhlasí, ale parta ho odmítne. Honza se proto pustí do stavby sám, ale následkem těžké práce onemocní s páteří. V kritické chvíli se objeví Káa a bez vysvětlení odvleče Honzu na stavbu. A tam k Honzově překvapení pracuje na jeho domku celá brigáda.

================================================================

After three years of working abroad, Honza Přáda is returning home. He brought back decorations and money for a new car he earned with his good work. The success went to his head and, as soon as he arrived, he had a fight with his friends, who, in the meantime, started competing for the honorary title of the socialist work team. The first evening after his return Honza meets Káa and the two of them start thinking about getting married soon. Honza is applying to get an apartment but there is a disappointment ahead of him. He can only have a housing cooperative flat but he has to pay for it. Honza refuses to pay and then, after a series of complications with the search for the flat, he gives up the wedding. But Káa is expecting a baby, and Honza wants to marry her straight away. Only, Káa has one condition: Honza has to build a small family house with the help of his reconciled friends. Honza agrees but his friends refuse to help him. Honza then starts building on his own but gets back problems from the hard work. At the critical moment, Káa shows up and without any explanation takes him to the building site. To his surprise, the entire team is working there on his little home.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1960)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Formát obrazu

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1960
Distributor
Československo
Kino

1960
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 511 krát
vygenerovano za: 0.4327 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)