Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Žalobníci
rok natočení:1960
film: Žalobníci / Žalobníci (1960)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
82 min.
přidal
geron
film přidaný
24.02.2012, 11:16:42

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Mladičká Eliška Janíčková zalévá hrob matky. Ze hřbitova ji vyžene hádka dvou družstevníků o krádež pytle šrotu z kravína. Mezi Eliškou a Jendou Dostálem, předsedou místní mládežnické organizace, se postupně vytváří křehký milostný vztah. V jejich vsi, Pavlově, to nemají mladí lidé jednoduché. Kulturní dům se staví už dva roky a na jeho dokončení nejsou peníze. Rodičům i ostatním spoluobčanům, členům zemědělského družstva, mají mladí za zlé, že myslí jen na svůj prospěch. Množí se drobné krádeže družstevního majetku. Chlapci a děvčata se rozhodnou sepsat všechny nepoctivosti družstevníků a zveřejnit je. Jendu donutí jeho otec násilím, aby některé položky vynechal. Eliška má za úkol spočítat celkové ztráty. Když se dozví, že jí Jenda dal zkrácený seznam, rozejde se s ním. Ve vsi vypukne skandál a rodiče vyhánějí své "užalované" děti z domova. Mladí se zabarikádují v hospodě, ale pak se všichni sejdou na improvizované schůzi. Když Eliška sdělí konečnou výši ztrát, staří se zastydí a nad svým chováním se konečně zamyslí. Jendovi zamilovaná Eliška odpustí.

================================================================

The young Eliška Janíčková is watering her mother's grave. An argument of two members of the local cooperative over a sack of groats stolen from the cowshed drives her out from the cemetery. A fragile love relationship gradually develops between Eliška and Jenda Dostál, the chairman of the local youth movement organization. The young people in their village, Pavlov, do not have a simple life. The house of culture has been under construction for two years already and there are no funds to finish it. The youngsters blame their parents as well as their fellow-citizens, members of the agricultural cooperative, for thinking only of their own prosperity. Minor thefts of cooperative property are becoming a frequent phenomenon. The boys and girls decide to make a list of dishonest practices by cooperative members and publish them. Jenda's father forces his son to delete several items from the list. Eliška's task is to count the total waste. When she finds out about Jenda giving her the incomplete list, she breaks up with him. A scandal breaks out in the village, with parents expelling their "sneaky" children from their home. The youngsters barricade themselves in the local pub, but afterwards, all the villagers get together at an improvised meeting.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
člen ČSM



Film je v jazycích..
Čeština (1960)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1960)
Formát obrazu
CDS 35mm (1960)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1960
Distributor
Československo
Kino

1960
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 820 krát
vygenerovano za: 1.1015 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)