Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Smyk
rok natočení:1960
film: Smyk / Smyk (1960)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
101 min.
přidal
geron
film přidaný
23.02.2012, 11:07:18

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Psychologický
info zde :
Špionážní
info zde :
Thriller
Thriller
info zde :

Obsah filmu:

František Král v touze po dobrodružství uprchne v roce 1948 za hranice. Opustí rodnou Prahu, rodiče, bratra Václava i mladou manželku Marii a malého synka. V cizině se lehkomyslný mladík mění v tvrdého muže a pro finanční zisk se dává do služeb výzvědné centrály. Při těžké autonehodě si popálí obličej a plastická operace zcela mění jeho vzhled. S novou identitou se vrací v krycím povolání varietního klauna do Prahy, aby během turné získal mikrofilmy a obnovil špionážní sí. Před svou novou profesní i životní partnerkou Luisou tají svou minulost, nakonec se však neovládne a vyhledá postupně členy své rodiny. Marie se mezitím provdala za Františkova bratra Václava a synkovi řekla, že jeho otec zemřel. Matka nemůže Františkovi odpustit jeho čin a tak je přijetí celé rodiny chladné a odmítavé. Špionážní úkol se Františkovi také nepovedl, je odhalen a pronásledován. František už ví, že prohrál, a jeho život končí v troskách ukradeného automobilu.

================================================================

František Král escapes across the border in 1948 in search of adventure. He leaves his native Prague, his parents, brother Václav and his young wife Marie and their little son. The frivolous young man changes into a very hard person in the foreign country, and for money he joins the intelligence service. He burns his face in a serious car accident and plastic surgery entirely changes his appearance. He returns to Prague with a new identity and a cover occupation of a variety clown, so as to acquire microfilms during the tour and revive a spy network. He is hiding his past from his new professional and life partner Luisa, but cannot resist and finally goes looking for the members of his family. Meanwhile, Marie married František's brother Václav and told her son that his father died. The mother cannot forgive František for what he did, and the entire family receives him coldly and with dismissal. František has no luck with his spying task either; he's been discovered and followed. František already knows the game is lost, and ends his life in the wreck of a stolen car.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1960)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1960)
Formát obrazu
CDS 35mm (1960)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1960
Distributor
Československo
Kino

1960
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 741 krát
vygenerovano za: 0.1599 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)