Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Pan Novák
rok natočení:1949
film: Pan Novák / Pan Novák (1949)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
88 min.
přidal
admin
film přidaný
14.11.2017, 07:58:24

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Pan Novák, úředník v pojišovně, se stará jen o svou práci, nic víc ho nezajímá. Dokonce i společenské změny v únoru roku 1948 ho nechávají lhostejným. Uvědomí si je teprve, když je pojišovna zrušena. Musí se rozhodnout: buï odejde do důchodu a nebo půjde pracovat do továrny. Ani jedna z těchto možností se panu Novákovi nezamlouvá. Z nervozity onemocní. Lékař mu však doporučí, aby nastoupil do práce. A tak se jednoho dne pan Novák vydá do továrny. Zpočátku dělá jen pomocné práce, ale po absolutoriu závodní školy je přeřazen k soustruhu. Práce u soustruhu se mu líbí a s radostí nastupuje každé ráno do směny. Mezi dělníky najde i přátele, s nimiž na josefské zábavě seznámí manželku.

================================================================

Mr Novák, a clerk working for an insurance company, lives for his work, nothing else interests him. Even the social changes of February 1948 leave him indifferent. He is only made aware of the new situation when the insurance company is closed down. He has to decide: either he becomes a pensioner or he goes to work in a factory. Neither of these options seems attractive to Mr Novák. His uncertainty makes him ill. The doctor, however, recommends that he goes back to work. So, one day, Mr Novák sets off for the factory. At the beginning he only works as an assistant but, after completing a training course, he is set to work on a lathe. He discovers that he enjoys working with the lathe and looks forward to his shift each morning. He finds friends among the workers and introduces his wife to them at a dance.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Architekt

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
lékař#1



Film je v jazycích..
Čeština (1949)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1949)
Formát obrazu
CDS 35mm (1949)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1949
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 142 krát
vygenerovano za: 0.1041 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)