Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Zrcadlo na vesnici 3
rok natočení:1949
film: Zrcadlo na vesnici 3 / Zrcadlo na vesnici 3 (1949)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
9 min.
přidal
admin
film přidaný
27.08.2019, 17:06:57

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Agitka
info zde :

Obsah filmu:

Autoři Zrcadla dostali pozvání do jedné vesnice. Problém, jímž se mají zabývat, se týká drobných družstev, která se zakládají za různými účely. Teprve spojení lidí do jednotných družstev zamezí sedlákům, aby ovládali dění na vesnici. Tak se stalo, že sedlák Bárta z vypočítavosti inicioval založení družstva, protože pouze to mohlo dostat poukaz na nákup traktoru. Když přišli sousedé a chtěli si traktor půjčit, Bárta odmítl, protože stroj zakoupil on. Na schůzi, která byla vzápětí svolána, nebylo Bártovi veselo. Za své jednání byl ostře pranýřován. Redaktoři mají v úmyslu za čas situaci ještě zkontrolovat. Navíc se těší, že budou vykrmena selata v družstevní výkrmně a budou vepřové hody.

================================================================

The authors of the Mirror were invited to visit a village. The problem they are supposed to deal with concerns the minor cooperatives which are being established for various reasons. The only chance to prevent private farmers from controlling the village events is to bring people together in farmers' cooperatives. And thus it happens that the self-interested farmer Bárta initiates the establishment of a cooperative because only a cooperative can get a voucher to purchase a tractor. When his neighbours come to borrow the tractor, Bárta refuses, explaining that it was he who had purchased the machine. The consequent meeting is not jolly for Bárta who is severly pilloried for his behaviour. The Mirror editors intend to return after some time to check the situation. They are moreover looking forward to the new fattened piglets from the cooperative fattening station and the pork feast.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1949)

Filmová série1
Zrcadlo - (1948÷1948)
(počet v db :3)
díl
název filmu
rok výroby
info
1
1948
2
1948
3
1949


Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1949)
Formát obrazu
CDS 35mm (1949)

Název
Režie
Přečteno: 97 krát
vygenerovano za: 0.0812 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)