Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Výstraha
rok natočení:1949
film: Výstraha / Výstraha (1949)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
04.05.2019, 19:28:40

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Malou vesničku vyruší z podvečerního klidu volání: "Hoří!" Přestože se nakonec ukáže, že byl zárodek ohně včas uhašen, nelze nebezpečí požáru podceňovat. Sousedé v hospodě hovoří o různých nepořádcích, které mohou způsobit oheň a následně velkou škodu. Například zemědělské stroje je nutno umístit odděleně od pohonných hmot. Nebezpečná je také neodborná instalace přívodu elektrického proudu do chlévů a stodol. Je třeba dohlížet na děti, které si rády hrají se sirkami. Ale také dospělí jsou někdy neopatrní, například ženy při práci s domácími elektrickými a plynovými spotřebiči, muži zase odhazují hořící nedopalky cigaret. Důležitá je proto účast mládeže v dobrovolných hasičských sborech a také všestranná osvěta, která zabrání zbytečným ztrátám na majetku a životech.

================================================================

A small village is disturbed in its early evening peace by a cry of "Fire!". Even though it eventually turns up that the fire was put out in time, one can't underestimate the danger of fire. The neighbours in the pub speak about all the great damage that fire can cause and the disorder that can cause it. Thus the fact that agricultural equipment must be placed away from the fuel. The unprofessional installation of electricity to the barns and cow-sheds is also dangerous. One should look after the children, who like to play with matches. But adults are also careless sometimes, like women when they work with domestic electric and gas appliances; men on the other hand throw away burning cigarette ends. It is important to enlist the young people in voluntary fire brigades and to develop education on all fronts, so as to prevent unnecessary loss of property and lives.

================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1949)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1949)
Formát obrazu
CDS 35mm (1949)

Název
Režie
Přečteno: 114 krát
vygenerovano za: 0.0535 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)