Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Veliká příležitost
rok natočení:1949
film: Veliká příležitost / Veliká příležitost (1949)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
93 min.
přidal
admin
film přidaný
24.01.2019, 21:23:22

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Po návratu z vězení odejde Toník Buráň na stavbu mládežnické tratě. Velitel tábora Horák se podiví, že Toník nenastoupil do svého původního zaměstnání. A Toník začne vyprávět. Po vyučení nastoupil v Baových závodech, kde nejdříve pracoval na stavbě dráhy do Vizovic. Po jednom neštěstí na trati vyzvali komunisté dělníky ke stávce. Na nátlak otce, který u Bati také pracoval, Toník prozradil místo stávky. Jeho selhání se neutajilo a proto se mu spoluzaměstnanci začali vyhýbat. Také partyzáni mu za války nedůvěřovali. Do vězení se dostal za rvačku s bývalým kamarádem z trati, kterého těžce zranil. Aby odčinil své prohřešky, chce pracovat na stavbě. Po tomto vysvětlení ho Horák přijme, Toník se brzy stane úderníkem a osvědčí se i jako bagrista. Toník začne podezírat z nekalých úmyslů svého bývalého spoluvězně, kterého skutečně jednoho dne dopadne při pokusu otrávit pitnou vodu. Zabrání tím velké katastrofě a všichni si ho začnou vážit.

================================================================

After his return from prison, Toník Buráň joins the youth-movement railways-building. The camp's commander Horák is surprised that Toník didn't go back to his previous job. Toník starts telling him his story: After finishing school, he joined the Baa plant where he first worked on building the railway to Vizovice. After an accident on the railway tracks, the communists invited the workers to call a strike. Pressured by his father, who also worked in Baa, Toník gave away the place of the strike. His betrayal was revealed and his colleagues began to avoid him. The partisans also didn't trust him during the war. He went to prison after having a fight and badly injuring a friend from the railwayline. He wants to work on the railway to make up for his mistakes. After this explanation, Horák hires him. Toník soon becomes a shock-worker and proves himself also as a excavator operator. Toník begins suspecting his ex-fellow prisoner of evil intentions and then catches him trying to poison the drinking water. He prevents a great catastrophe and wins everybody's respect.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
farář



Film je v jazycích..
Čeština (1949)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1949)
Formát obrazu
CDS 35mm (1949)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1949
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 165 krát
vygenerovano za: 0.0883 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)