Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Babinský
rok natočení:1926
film: Babinský / Babinský (1926)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
12.11.2014, 19:47:28

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Václav Babinský zachrání v dětství svého kamaráda Vojtu Kováře před lesníkem. Po letech se z Vojty stane zbojník, zatímco Václav slouží v císařské armádě. Miluje chudou dívku Lidušku a ve snaze pomoci jí se zaplacením dluhu vyloupí vojenskou pokladnu. Peníze však přinese pozdě, Liduška už podlehla nátlaku chlípného domácího. Zklamaný Václav je zatčen, ale podaří se mu z vězení uprchnout. V lese narazí na loupežníky vedené Vojtou Kovářem, přidá se k nim a brzy se stane vůdcem tlupy.
Po náhodném setkání s hvozdenskou hraběnkou potrestá domýšlivost jejího manžela a elegantně ho před hosty okrade. Při oslavě loupeže jsou lupiči překvapeni hraběcími vojáky a Vojta je smrtelně postřelen. Po nějaké době Babinský hraběte vyláká i s vojáky ze zámku a znovu jeho sídlo vyloupí. Václav stále myslí na Lidušku. Vydá se proto do Prahy. Dozví se, že se utopila, vrátí se k tlupě, je však chycen a uvězněn. Uplynou léta, Václav je po odpykání trestu propuštěn a stane se zahradníkem v klášteře, jehož abatyší je ovdovělá hvozdenská hraběnka.
================================================================

Václav Babinský saves his friend Vojta Kovář from the gamekeeper when they are children. Many years later Vojta becomes an outlaw while Václav is serving in the imperial army. The latter loves poor girl Liduška and, in his attempts to help her pay off her debts, he robs the military coffers. However, he brings the money too late and Liduška has already succumbed to the pressure from the lecherous landlord. The disappointed Václav is arrested but he manages to flee prison. In the woods he comes across a band of robbers led by Vojta Kovář. He joins up with them and soon becomes their leader. After a chance meeting with the Hvozdno countess he punishes the conceit of her husband and dextrously robs him in front of his guests.
During the robbers' celebrations they are surprised by the count's soldiers and Vojta is mortally wounded. After some time Václav Babinský lures the count and his soldiers out from the castle and he robs his seat once more. Václav continues to think of Liduška so he goes off to Prague. There finds out that she has drowned herself in the river. He returns to the band of robbers but is arrested and imprisoned. Years pass, Václav is released after having served his sentence becomes a gardener at a convent whose abbess turns out to be the widowed Hvozdno countess.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman
Architekt

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
hvozdenská hraběnka
pan domácí



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 329 krát
vygenerovano za: 0.2506 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)