Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Werther
rok natočení:1926
film: Werther / Werther (1926)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
19.11.2014, 15:31:18

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Snivý samotář Werther se zamiluje do půvabné Lotty, jejíž sestra Žofie zase nepokrytě projevuje zájem o Werthera. Na plese, kam je dívkami pozván, se setká Werther také s Lottinýn snoubencem Kestnerem. Lotta Wertherovi navrhne, aby učil jejího bratra Maxe hrát na housle. Werther přijme a s Maxem se velmi spřátelí. Lotta se však provdá za Kestnera. Werther se opět uzavře do své osamělosti a podléhá svým přeludům. Po delší době je pozván do Kestnerovy rodiny na návštěvu. Po Kestnerově odchodu zahraje Werther Lottě skladbu, kterou pro ni složil. Když se manžel vrátí, najde Lottu ve Wertherově objetí a vyhodí ho z domu. Werther se rozhodne skončit svůj život. Smrtelně zraněn ranou z bambitky je odnesen k Lottě a zemře v jejím náručí. Zdrcená Lotta se uchýlí do bezpečí ke svému muži.
================================================================

The dreamy loner Werther has fallen in love with the charming Lotta whose sister Žofie fails to conceal her feelings towards Werther. At a ball to which the girls have invited him, Werther meets Lotta's fiance Kestner. Lotta suggest to Werther that he should teach her brother Max to play the violin. Werther accepts and becomes good friends with him. Lotta eventually marries Kestner. Werther becomes withdrawn and succumbs to delusion. After some time he is invited to visit the Kestners. After Kestner leaves, Werther and Lotta play a work together which he had composed for her. When her husband comes back he finds Lotta in his embrace and Werther is thrown out. Werther decides to kill himself. He is mortally wounded by a bullet from his own pistol and is taken to Lotta to die in her arms. The despairing Lotta seeks the comfort of her husband.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman
Architekt

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
otec Buff



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 412 krát
vygenerovano za: 0.0996 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)