Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Prach a broky
rok natočení:1926
film: Prach a broky / Prach a broky (1926)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
18.11.2014, 18:22:52

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Ředitel panství Šnábl neměl rád nadlesního Mrázka, který odhalil jeho nekalé obchody se dřevem, a zahrnul do své nenávisti i všechny Mrázkovy podřízené. Do Šnáblovy dcery Lorinky se zamiloval adjunkt Chvojka. Šnábl nechtěl přes pláč a prosby své dcery o takovém sňatku ani slyšet. O nadlesního dceru Lidunku zase usilovali mladý praktikant Bobeš a postarší adjunkt Cvrčala. A dceru majitele panství velkostatkáře Zvolského si vyhlédl baron Oskar především pro její velké věno, protože sám byl velice zadlužený. "Tak se na panství velkostatkáře Zvolského žilo, pilo a hlavně milovalo." Šnábl se ve svých intrikách proti nadlesnímu spojil i s pytláky, ale nakonec dosáhl jenom rozchodu Lorinky s Chvojkou. Na masopustním bále se však milenci smíří a Šnábl pod pohrůžkou prozrazení jeho záletů manželce svolí k jejich sňatku.
================================================================

Director of an estate Šnábl did not like the head forester Mrázek who has discovered his illegal trade with wood, thus he also takes his hatred out on all Mrázek's subordinates. The adjunct Chvojka has fallen in love with Šnábl's daughter. Šnábl will not hear of such a union, despite the tears and pleas of his daughter. The young trainee Bobeš and the elderly adjunct Cvrčala are showering their affections on the chief forester's daughter Lidunka. And baron Oskar, in turn, seeks out the daughter of the wealthy landownder Zvolský for her rich dowry, because he himself is in great debt. "That is how life went on at the Zvolský estate - the drinking and above all the loving." Šnábl, in his attempts to conspire against the head forester, joins up with poachers but, in the end, he only causes Lorinka and Chojka to break up. At the carnival ball, however, the lovers reconcile and Šnábl, under threat that his intrigues will be revealed to his wife, consents for them to be married.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
baron Oskar


Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu

Název
Režie
Přečteno: 351 krát
vygenerovano za: 1.4038 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)