Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Válečné tajnosti pražské
rok natočení:1926
film: Válečné tajnosti pražské / Válečné tajnosti pražské (1926)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
19.11.2014, 14:00:34

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
War
Válečný
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

První světová válka. Zbohatlý lokaj Salten s komplicem nechají nemocného barona Petra Vleneckého pojistit na vysokou částku a pojistku od něj odkoupí. Baronův syn Oldřich je tajemníkem ředitele Rakouských strojíren Donatha. Za pomoci chemika Radosty pořídí pro české vlastence opisy plánů Rakouských strojíren. Oldřich doprovází Donatha do Berlína na schůzku s profesorem Rotterburgerem, který jim ukáže svou novou plynovou zbraň. Na Radostův popud se Oldřich sejde s Čechem Janem Trudným, který pod jménem Hans Truding, pracuje pro francouzskou rozvědku, a získá pro něho plány zbraně. Vlenecký zemře a Salten dostane peníze. Pronásledovaný Oldřich se ukryje v klášteře proti Saltenovu domu a zamiluje se do jeho dcery Marcely. S mnichem páterem Agathonem si vyměnil šaty a zůstal na čas v klášteře. Jako vyslanec řádu bosáků je vyslán do Švýcar, ale na hranicích je jako špion zadržen a odsouzen k smrti. Zachrání ho Truding, s nímž Oldřich odcestuje do Francie. V bitvě u Verdunu je Truding zastřelen, ale jeho přítelkyně Helena dokončí úkol a zničí německý systém podzemních chodeb, přičemž sama zahyne. Po válce Oldřich s Marcelou uctí jejich památku.
================================================================

It is the First World War. The nouveau riche lackey Salten and his accomplice have the sick baron Petr Vlenecký insured at a high premium; they subsequently buy the insurance policy from him. The baron's son Oldřich is secretary to the director of the Austrian engineering works, Donath. With the aid of chemist Radosta, he is compiling copies of the plans of the engineering works for Czech patriots. Oldřich accompanies Donatha to Berlin for a meeting with professor Rottenburg who is to show them his new chemical weapon. At Radosta's instigation Oldřich meets the Czech Jan Trudný who, under the name of Hans Truding, is working for the French as a spy and brings him the plan for the weapons. Vlenecký dies and Salten gets his money. The persecuted Oldřich hides out in a monastery opposite Salten's house and falls in love with his daughter Marcela. Dressed as a monk he goes as an envoy of the order to Switzerland but is arrested and sentenced to death as a spy. He is rescued by Truding with whom he travels to France. During the battle of Verdun, Truding and his companion Helena destroy secret corridors built by the Germans; however, they die in the process. After the War Oldřich and Marcela honour their memory.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
císařský prokurátor
baronův syn Oldřich

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
baron Petr Vlenecký z Vlenec



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1926
Distributor
Československo
Kino

1926
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 409 krát
vygenerovano za: 0.1853 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)