Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Pantáta Bezoušek
rok natočení:1926
film: Pantáta Bezoušek / Pantáta Bezoušek (1926)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
18.11.2014, 17:48:05

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:


Pantáta Bezoušek, majitel gruntu, se chystá jet za svým synem do města. V hospodě se nepohodne se sousedy, protože si myslí, že mu závidějí. Druhý den se zastaví u hrobu své ženy a vydá se na cestu. Ve vlaku nemůže najít jízdenku a při hledání mu málem uletí stehlík, kterého veze vnoučatům jako dárek. U vlaku čeká na pantátu jeho syn s automobilem, ale Bezoušek jede raději drožkou. V domě už pantátu očekává snacha Mařenka se dvěma malými dětmi. Mařenku přijde ještě navštívit její sestra Melanka, která je nešastná, protože otec nepřeje její známosti s Jiřím Králišem. Hned po ní přichází manžel s pantátou, který dá vnoučatům klec se stehlíkem. Melanka potká Jiřího. Ten ji doprovodí domů a domluví si s ní schůzku na další den. Bezouškova snacha hraje na klavír a pantáta tančí s malou vnučkou.
================================================================

Farmer Bezousek, the owner of farmland, is preparing to go and see his son in the city. In the pub he has an argument with his neighbours as he thinks that they are envious of him. The next day he visits the grave of his wife and then sets off on his trip. In the train he cannot find his ticket and, as he searches for it, the canary he is bringing for his grandchildren nearly escapes. The farmer's son is waiting at the station with his car but Bezousek would rather go by horse and cart. His daughter-in-law Marenka is waiting back at the house with her two small chidren. Marenka is visited by her sister Melanka who is unhappy because her father does not wish her to continue seeing Jiri Kralis. Then Marenka's husband arrives with his father who gives the small children the cage with the canary. Melanka meets with Jiri. He walks her home and arranges a meeting with her for the following day. Bezousek's daughter-in-law plays the piano and the farmer dances with his little granddaughter.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Kameraman
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
pantáta Bezoušek
soused Kabelák
učitel#1

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Melánie zvaná Melanka
kmotr Syrovátka
Jiří Králiš
průvodčí ve vlaku
Fany
Mařenčin otec rada Burdych
Role neurčená #1
farář



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 493 krát
vygenerovano za: 0.3532 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)