Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Bludné duše
rok natočení:1926
film: Bludné duše / Bludné duše (1926)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
12.11.2014, 21:51:06

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Ve vesnici Jiřice je oblíbeným rychtářem sedlák Květ. Sousedé se u něho scházejí a Květova dcera Světluška jim předčítá z českých knih, které jim nosí písmák Refunda. Konšel Ouřada je naopak neoblíbený, protože donáší vrchnosti. Svému švagrovi závidí rychtářský úřad, který se snaží získat pro sebe. Ouřadův syn Vavřina miluje Světlušku, ta ho však kvůli jeho závistivému a podlézavému otci odmítá. Rychtář dostane od knížete rozkaz, aby se všichni sedláci dostavili na zámek pomáhat při honu. Květ svolá sousedy a dohodnou se, že rozkaz i přes Ouřadovy výhrůžky nesplní. Uražený kníže podepíše Květovo zatčení a rychtářstvím pověří Ouřadu. Refunda s pomocí Rozhody vzbouří sedláky z širokého okolí a táhne s nimi na zámek. Mocí opojený Ouřada je omylem zabit vojákem na stráži. Osvobozený Květ najde doma svou ženu už po smrti. Po zrušení roboty se situace uklidní a Vavřina získá srdce Světlušky.
================================================================

Farmer Květ is a popular chairman of the paris council of the village Jiřice. Neighbours meet at his house and Květ's daughter Světluška reads to them from Czech books brought to them by the old Refunda. Alderman Ouřada, on the contrary, is not liked for his informing to the authorities. He envies Květ, his brother-in- law, his office which he had tried to acquire for himself. Ouřada's son Vavřina loves Světluška, but she rejects him because of his father. Květ receives an order from the prince for all the farmers to come to the castle to help at the hunt. Květ calls the neighbours together and they decide not to carry out this command, despite Ouřada's threats. The offended prince places Květ under arrest and hands over the office to Ouřada. Refunda, with the help of Rozhoda, brings together all the farmers from local villages and they go off to the castle. Bewitched by power, Ouřada is accidentally killed by a soldier on guard. Květ, now free, returns home to find his wife has died. After the corveé is abolished, the country life returns to normal and Vavřina wins theheart of Světluška.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Květova sestra Ouřadová

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
soused Skůra
ponocný Adamec
kaplan
sousedka#1



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 332 krát
vygenerovano za: 0.1737 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)