Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Radioamatéři
rok natočení:1926
film: Radioamatéři / Radioamatéři (1926)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
18.11.2014, 23:04:27

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Studenti Ik a Slavík bydlí v Praze v podnájmu a mají díky svým kouskům stále problémy s bytnou Blažkovou. Také dcera pana domácího Liduška má mnoho temperamentu a místo vaření se raději věnuje moderním tancům. Ik a Slavík navštíví s ostatními studenty rozhlasovou vysílací stanici ve Strašnicích a po dvou týdnech dokončují vlastní rádio. Poslech je však neúspěšný a Ik napíše domů o peníze na další součástky. Rodiče požádají nadšeného radioamatéra, strýce Vlnku, aby na chlapce dohlédl. Když Vlnka zjistí, že Ik peníze chce skutečně na rozhlasový přijímač, ještě se přimluví o zvýšení částky. Ik se Slavíkem se spřátelí s Liduškou a společně poslouchají nové rádio. Pod dojmem svého futuristického snu požádá Ik druhý den Lidušku o schůzku na Petříně. Večer pak spolu poslouchají rozhlas, ale přístroj najednou přestane hrát. Další den jdou všichni zkontrolovat na střechu anténu. Blažková je z ulice uvidí a přivolá hasiče. Po čase Ik s Liduškou a jejím otcem sedí opět u rádia.
================================================================

Students Ik and Slavik are living in rented accommodation in Prague. They are always getting up to tricks and as a result have constant problems with their landlady, Mrs Blazek. The landlord's daughter Liduska is also a wild spirit and, instead of staying at home cooking for the family, she prefers going out dancing with her young friends. Ik and Slavik visit a radio station in Strasnice with their fellow students and, two weeks later, they have made their own radio. The result, however, is unsatisfactory and Ik writes home asking for money for more spare parts. His parents ask uncle Vlnka, a radio enthusiasts, to keep an eye on the boy. When Vlnka discovers that the money Ik wants really is for a radio transmitter, he tries to negotiate for a higher sum from his parents. Ik and Slavik befriend Liduska and they listen to the new radio together. Still feeling the effects of his futuristic dream, Ik asks Liduska to meet him on Petrin hill. In the evening they listen to the radio together but it suddenly breaks down. The next day they all go onto the roof to check the aerial. Mrs Blazek sees them on the roof and calls the fire brigade. However, it is not long before Ik, Liduska and her father are sitting listening to the radio once more.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Ikův a Slavíčkův strýček mistr Vlnka

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
domácí Broukal



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 328 krát
vygenerovano za: 0.08 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)