Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Loupežníci na Chlumu
rok natočení:1926
film: Loupežníci na Chlumu / Loupežníci na Chlumu (1926)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
16.11.2014, 11:55:10

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Tlupa loupežníků chytí mladého faráře z Újezda, který jel na svatbu Kačenky Procházkové se starým Petrlíkem, jehož jí dohodil správce Honejsek. Kačenka však miluje mladého hajného Adama. Kapitán loupežníků sice faráře propustí, avšak sám s bandou svatbu navštíví, okrade hosty a faráře přiměje oddat Kačenku s Adamem. Společně pak oslavují sňatek v lesní hospodě, kde je překvapí vojáci. Loupežníci uprchnou do skal. Násilím zastaví kočár mladé paní správcové a žádají ji, aby odvezla novomanžele. Protože se správcové hezký kapitán loupežníků líbí, vyhoví mu a Kačence s Adamem pomůže. Při pronásledování vojáky se kočár převrhne. Manželé uniknou vojákům, ale kapitán loupežníků je zajat. Za pomoci své bandy uprchne a noc stráví u paní správcové. Vojenské posily však loupežníky obklíčí a díky zradě žárlivé dívky Terezy celou bandu pobijí. Jediný loupežník, který zůstal naživu, "přichází vykonati strašnou pomstu. Přiváže nešastnici ke stromu, ranou z bambitky činí konec jejímu životu..."
================================================================

A gang of thieves capture a young parish priest from Újezd who is on his way to the wedding of Kačenka Procházková and old Petrlík, whose marriage has been arranged by the administrator Honejsek. However, Kačenka is not in love with Petrlík but with the young gamekeeper Adam. The leader of the thieves lets the priest go although he and his band visit the wedding, rob the guests and force the priest to marry Adam and Kačenka. They celebrate the wedding together in a woodland pub, where they are surprised by soldiers. The thieves escape and violently stop the carriage of a administrator's young wife and demand that she drive the newlyweds. Since the administrator's wife likes the leader of the gang she obliges him and helps Adam and Kačenka. However, while the soldiers are chasing them the carriage tips over. The couple escape but the leader of the gang is caught. During the night, with the help from his gang he escapes and spends the rest of the night with the woman. The soldiers surround the thieves with reinforcements and, thanks to the betrayal of a jealous girl named Tereza, the whole gang is slain. The only thief to remain alive "intends to wreak terrible revenge, he ties the unlucky girl to a tree and there ends her life with a bullet from his pistol..."
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
pantáta
loupežník Matouš Parádník
loupežník Zubatý Vávra

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
hospodský
poručík granátníků



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 349 krát
vygenerovano za: 0.4244 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)