Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Irča v hnízdečku
rok natočení:1926
film: Irča v hnízdečku / Irča v hnízdečku (1926)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
16.11.2014, 00:04:56

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Novomanželé Irča a Lexa si zařizují domácnost. Irča za pomoci své věrné služebné Anny uvaří s menšími obtížemi manželovi první oběd. Při návštěvě bývalých spolužaček vyjde najevo, že Irča čeká dítě, což její muž zatím neví. Lexa koupí do domácnosti rozhlasový přijímač a uzemní jej na kohoutek u vodovodu. Večer oba manželé usnou se sluchátky na uších. Ve spánku zavadí o zemnící drát a nechtěně otevřou vodovodní kohoutek. Způsobí tak potopu nejen ve svém bytě, ale i sousedům. Ti si přijdou stěžovat, ale Lexa je uklidní a dokonce začne s pohlednou sousedkou flirtovat, což probudí Irčinu žárlivost. Když jde Irča druhý den Lexovi naproti do úřadu, uvidí ho vycházet s hezkou kolegyní. Rozlítí se a odejde k mamince s rozhodnutím, že se rozvede. Matka ji uklidní a odvede domů. Lexa však ještě vystupňuje Irčinu žárlivost, když chce odejít k sousedce na kávu. Irča začne balit kufry a Lexa přitom najde dětské oblečení. Dozví se konečně, že bude otcem, a Irču odprosí.
================================================================

Newly-weds Irča and Lexa are setting up a home together. Irča, with the help of her loyal maid Anna, cooks her husband lunch for the first time although it causes her a certain amount of difficulty. During a visit from her former classmates, Irča announces that she is pregnant but her husband doesn't know yet. Lexa buys a radio and earths it to the main water tap. In the evening the pair fall asleep with headphones on their heads. While they are asleep their tossing in bed unwittingly turns on the water mains. This causes a flood in the flat and the neighbour's who come over to complain but Lexa pacifies them and even starts flirting with the pretty neighbour which makes Irča jealous. When, the next day, she goes to meet Lexa to the office, she sees him coming out with a pretty colleague and flies into a fury. Irča goes off to her mother's and decides to get a divorce. Her mother calms her down and takes her home. Lexa intensifies her jealousy by announcing he is going next door to have a coffee with the neighbour. Irča starts packing her suitcase and Lexa notices some baby clothing amongst Irča's things. He finally discovers that he is going to be a father and asks for Irča's forgiveness.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Kameraman
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Irčin otec
Irčina matka
Irča

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
biskup



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1926
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 420 krát
vygenerovano za: 0.2033 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)