Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Svéhlavička
rok natočení:1926
film: Svéhlavička / Svéhlavička (1926)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
19.11.2014, 12:29:52

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Zdenka Menšíková, dcera velkostatkáře, je velmi rozpustilé děvče. Její ovdovělý otec se znovu ožení, i když s tím jeho dcera nesouhlasí. Své maceše dělá Zdenka neustále schválnosti. Když nepomůže ani péče přísné vychovatelky, otec se rozhodne poslat Zdenku do penzionátu. Zdenka se rychle spřátelí se svou spolubydlící, Čechoameričankou Ellen Greyovou. Společně podniknou "tajnou" výpravu na jablka, která vzbouří celý penzionát. Blíží se vánoce a Zdenku rozesmutní dopis od otce, aby raději o svátcích zůstala v penzionátu. Zdenka pošle domů alespoň dárky s dopisem, v němž prosí macechu o odpuštění. Po několika týdnech dostane z domova zprávu, že se maceše narodil chlapeček. V penzionátu se chystá domácí slavnost. Při nácviku se udělá nevolno malé chovance Lo a děvčátko zemře. Přichází jaro, Zdenka se rozloučí s Ellen a vrací se domů. Přivítá se s malým bratříčkem Jiříčkem, musí čelit námluvám pana Alfréda a nakonec přijme nabídku ke sňatku od syna statkáře Sýkory.
================================================================

The daughter of a land owner, Zdenka Menšíková, is an exceedingly mischievous girl. Her father, a widower, marries for the second time, even though her daughter does not agree with the match. Zdenka makes all kinds of trouble for her stepmother. When the care of a strict governess proves to be of no help at all, her father decides to send Zdenka to a boarding school. Christmas approaches and Zdenka is saddened to receive a letter from her father in which he tells her it would be best if she stayed at the boarding school for Christmas. Zdenka sends some presents home with a letter in which she asks her stepmother for forgiveness. Several weeks later she receives news from home that her stepmother has given birth to a little boy. Celebrations are being organised at the boarding school. During a drill, the little ward Lo becomes ill and she dies shortly afterwards. Spring arrives and Zdenka says farewell to Ellen and returns home. She is welcomed by the family, including her little brother Jiříček, she has to face the attentions of Mr Alfréd but finally accepts an offer of marriage from Sýkora, the son of a landlord.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
statkář Sýkora
služka u Menšíků Kačenka

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
zahradník
kočí Mates



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 368 krát
vygenerovano za: 0.0909 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)