Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Haničko, co s tebou bude?
rok natočení:1928
film: Haničko, co s tebou bude? / Haničko, co s tebou bude? (1928)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
19.01.2015, 16:25:56

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Chudá Hanička vypomáhá své těžce pracující matce šitím na stroji. Matka má však podlomené zdraví a proto přijme domovnictví. Obě se nastěhují do nového bytu a seznámí se s nájemníky. Hanička se sblíží s nevlastním synem paní domácí Bromové Vášou, a ten začne zanedbávat svou snoubenku Emu. Paní domácí napíše bratrovi, že Vášův výhodný sňatek s Emou je ohrožen. Váša dá Haničce peníze na živobytí a odjede s dopisem ke strýci. Domácí postrádá svou briliantovou brož a podezírá Haničku z krádeže. Policie najde u Haničky peníze od Váši, Haničku zatkne a uvězní. Brož se však najde, zachytila se na Vášově šále. Domácí chce přesto matku s Haničkou vystěhovat. Tomu je přítomen i Vášův strýc, v němž Haniččina matka poznává otce své dcery, který ji kdysi opustil. Vše se vyjasní, Vášův strýc proti svatbě nic nenamítá a slíbí Haničce bohaté věno. Se svatbou souhlasí i paní Bromová a snoubenci se šastně obejmou.
================================================================

Poor Hanička helps her struggling mother working on the sewing machine. Her mother is weak in health and so she welcomes the job of porter. Both women move into a new flat and make the acquaintance of the neighbours. Hanička makes friends with the landlady Bromová's step-son, Váša; he then starts to neglect his fiancee Ema. Mrs Bromová writes to her brother to tell him that Váša's convenient betrothal is threatened. Váša gives Hanička some money to help her out and goes off to his uncle's with the letter. The landlady's diamond brooch then goes missing and Hanička is suspected of the crime. The police find the money given to her by Váša, Hanička is then arrested and imprisoned. The brooch is subsequently found, it had got caught up in Váša's carf The landlady, however, still intends to move Hanička and her mother out. Váša's uncle comes to the house and Hanička's mother recognises in him the father of her daughter who had abandoned her. All is explained and Váša's uncle has no objections to the wedding and promises Hanička a rich dowry. Mrs. Bromová also agrees to the wedding and the young couple embrace each other in their happiness.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Kameraman
Architekt

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
kuchařka Bromové Dorla
paní domácí Hedvika Bromová
ctitel paní Bromové



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 368 krát
vygenerovano za: 0.9143 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)