Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Zpovědnice
rok natočení:1928
film: Zpovědnice / Zpovědnice (1928)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
26.01.2015, 22:25:40

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Filmový režisér dokončuje scénář. Do zahrady jeho vily přicházejí herci. První strana scénáře s názvem: Zpovědnice. V ambitu kláštera se procházejí dva přátelé, malíř a spisovatel. Spisovatel chce příteli předvést tajemství ozvěny v klášterním ambitu. Zaslechne přitom část zpovědi a pochopí, že to je jeho žena, kdo se zpovídá z nevěry. Přátelé odcházejí z kláštera, za nimi jde tajemná žena se závojem. Spisovatel přichází do ložnice - pod pokrývkou se rýsuje mužská postava. Vypráví své ženě, že zaslechl její zpověï. Vyzve neznámého muže, aby situaci řešil čestně... Ozve se výstřel, žena se vrací do ložnice. Mrtvý muž je spisovatelův přítel malíř. Spisovatel ujistí svou cho, že jen zkoušel svůj nový browning, klíč od ložnice svěří komorníkovi a se svou ženou odjíždí. - V zahradě režisérovy vily sedí u stolu herci a dočítají scénář.
================================================================

A film director is finishing his screenplay. The actors enter the garden of his villa. The first page of the script bears the title: The Confession Box. Two friends, an artist and a writer are walking in the cloisters of a monastery. The writer wants to demonstrate to his friend the mystery of the cloister echoes. In so doing he overhears part of a confession given by a woman and he relises that the voice is his wife's as she confesses to infidelity. The friends leave the monastery, followed by a mysterious woman in a veil. The writer goes into his bedroom - a man's shape is outlined under the bedclothes. He tells his wife that he had heard her confession. He commands that the unknown man resolve the situation with honour... A shot rings out and the woman goes back into the bed chamber. The dead man is his friend, the artist. The writer assures his wife that he was only trying out his new Browning, he gives the key of the bedroom to the valet and he desparts with his wife. - The actors are sitting round a table in the director's garden reading the end of the screenplay.

================================================================


Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 287 krát
vygenerovano za: 0.6103 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)