Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Hřích
rok natočení:1928
film: Hřích / Hřích (1928)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
19.01.2015, 20:20:01

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Greta Weberová zpronevěří peníze a přijde proto o zaměstnání. Je opuštěna svým milencem Robertem Merkem a hledá útočiště u své přítelkyně z mládí, Heleny Dahlové. Přestěhuje se do rodiny Helenina otce, stavitele Dahla. Helena je snoubenkou Petra Kafky, její otec však známosti nepřeje, protože Kafka nemá stálé zaměstnání. Greta svede stavitele Dahla a způsobí tak rodinný rozvrat. Petr Kafka se snaží rodině pomoci, najde si stálé místo a po smrti Heleniny matky se s Helenou ožení. Stavitel Dahl, který se s Gretou přestěhoval do jiného bytu, se v zábavním podniku setká s Merkem a přistihne Gretu, jak Merkovi podstrkuje peníze. Vyvolá hádku, při níž Merka zabije. Je uvězněn a Greta se stává prostitutkou. Po letech vězení se vrací Dahl domů a mladí Kafkovi ho vezmou k sobě. (Podle dobového popisku.)
================================================================

Greta Weberová embezzles money and, as a result, loses her job. She is abandoned by her lover Robert Merk and she seeks refuge with her friend from her childhood days, Helena Dahlová. Helena's father, a builder, agrees to let Greta live with the family. Helena is betrothed to Petr Kafka but her father does not welcome the union since Kafka does not have permanent employment. Greta seduces Dahl and causes the breakdown of the family. Petr Kafka tries to help the family, he finds a job and, after the death of Helena's mother, marries Helena. Helena's father, who has moved into another flat with Greta, happens to meet Merk in a club and catches Greta giving Merk some money. A fight breaks out during which Merk is killed. Dahl is imprisoned and Greta becomes a prostitute. After years in prison, Dahl returns home and his daughter and son-in-law take him in to live with them. (According to promotional material issued at the time the film was made.)
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Kameraman
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
povaleč Robert Merk

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
stavitel Dahl
stavitelova žena



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 410 krát
vygenerovano za: 0.1738 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)