Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Jménem Jeho Veličenstva
rok natočení:1928
film: Jménem Jeho Veličenstva / Jménem Jeho Veličenstva (1928)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
19.01.2015, 20:56:25

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Vypukne první světová válka a čeledín Josef Kudrna se musí jako mnoho dalších mužů rozloučit se svou ženou. Na frontě je raněn, ale brzy je z lazaretu poslán zpět do boje. Při nástupu se Josef dostane do konfliktu s hejtmanem a ten jej uhodí. Vojáci se Kudrny zastanou a vrhnou se na brutálního důstojníka. Josef je zatčen a postaven před vojenský soud. Předseda soudu nezkoumá vinu či nevinu, protože silně protičesky naladěný polní podmaršálek dal předem tajný rozkaz, aby byl Josef odsouzen k trestu smrti. Tento nejvyšší trest má sloužit jako varování českým vojákům. Marně prosí Kudrnova žena s dětmi o milost. Žádosti nevyhoví ani císař. 7. května 1915 je Josef Kudrna popraven. V posledním okamžiku před smrtí vzpomíná na svou rodinu.
================================================================

The First World War breaks out and the stableboy Josef Kudrna, like many others, has to say farewell to his wife. He is wounded on the front but soon is sent back into battle after leaving the military hospital. Josef enters into conflict with the officer who attacks him. The soldiers defend Kudrna and assail the officer brutal. Josef is arrested and presented before the court martial. The judge is not concerned with guilt or innocence since the strongly anti-Czech field marshal has given a secret order for Josef to be condemned to death. This highest punishment is meant to serve as a warning to Czech soldiers. Kudrna's wife with her children plead in vain for mercy. Not even the emperor will hear her plea. Josef Kudrna is executed on the 7th of May 1915. Just before he dies, images of his dear family flash past his eyes.

================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
posádkový kurát Voneš

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Kudrnův syn



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 419 krát
vygenerovano za: 0.1048 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)