Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Za československý stát
rok natočení:1928
film: Za československý stát / Za československý stát (1928)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
26.01.2015, 21:53:26

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Osudy tří přátel z vesničky pod Karlštejnem, z nichž jeden se vrací z války domů jako ruský, druhý jako francouzský a třetí jako italský legionář. Po návratu domů se setkávají se svými ženami a dorostlými syny. Vlivem příkladu otců stávají ze synů dobří vojáci."...když přijedou domů na dovolenou, chlubí se otcům našimi pluky, děly, aeroplany a svým nejvyšším velitelem, presidentem Masarykem. A tak stateční otcové, kteří krváceli za vlast, dožijí se plného štěstí v osvobozené československé vlasti." (Citace z dobového tisku.) "
================================================================

A film about the three friends from a village below Karlštejn castle, one of which returns home from the war as a Russian, the second as a French legionnaire and the third as an Italian legionnaire. After they return home they live with their wives and grown-up sons who took their place while they were away. From the wonderful example their fathers have shown them, the sons turn into good soldiers. "...when they come home on leave they boast to their fathers of our regiments, cannons, aeroplanes and their highest commander, President Masaryk. And so the courageous fathers who shed blood for their country can now live life to the full in liberated Czechoslovakia." (Quotation from the press release from the time the film was made.)

================================================================


Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1928
Distributor
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 318 krát
vygenerovano za: 0.2976 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)