Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Aféra v Grandhotelu
rok natočení:1928
film: Aféra v Grandhotelu / Aféra v Grandhotelu (1928)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
03.01.2015, 19:23:10

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Crime
Kriminální
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

V hotelu Atlantic se množí krádeže, hostům se ztrácejí peníze i šperky. Ředitel a dozorčí rada najmou proto soukromé detektivy a vypíší odměnu 10.000 marek za dopadení zloděje. Nový liftboy Fred, zamilovaný do pokojské Anetty, chce získat odměnu a pustí se na vlastní pěst do pátrání. Brzy má úspěch: zjistí, že v hotelu kradou muž a žena, kteří jsou zapsáni v recepci jako hrabě a hraběnka z Bergů. Zlodějský párek se chystá k velké krádeži na maškarním plese. Hrabě si domyslí, že je Fred odhalil. Spoutá ho a zavře do sklepa. Na plese pak ukradne drahocenný náhrdelník a prchá s hraběnkou z hotelu. Fred se však obratně zbaví pout, unikne ze sklepa a vydá se za dvojicí. Dostihne ji ve vlaku a zatkne. Dalšího zloděje, jímž je sám ředitel hotelu, dopadne Fredův strýc - kriminální rada, který se předtím do hotelu nastěhoval. Fred, o němž se prokáže, že je strýcovým pomocníkem, získá odměnu a zasnoubí se s Anettou. (Podle dobového popisku)
================================================================

There is a lot of thievery going on at the hotel Atlantic, the guests are losing their money and jewels. The manager and his hotel board hire a private detective and set a reward of 10,000 marks for the capture of the thief. The new liftboy Fred, in love with the maid Annette, wants to earn the reward and sets off to find the culprit. He is soon successful, he finds out that a man and a woman registered as count and countess Berg are stealing from the hotel guests. The pair are preparing a big robbery at the masked ball. The count believes that Fred has discovered who they are and has him bound up and locked in the cellar. He then steals a valuable necklace and flees the hotel with the countess. Fred, however, has dexterously freed himself, he runs out of the cellar and makes after the thieves. He catches up with them on a train and arrests them. Fred's uncle, the criminal investigator who had moved into the hotel, catches another thief, the manager of the hotel himself. Fred, who is discovered to be his uncle's assistant, is given the reward and he asks for Annette's hand. (According to a description of the time.)
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Griffův pomocník

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Role neurčená #1
Role neurčená #2
Role neurčená #3



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1928
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 377 krát
vygenerovano za: 0.2515 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)