Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Životem vedla je láska
rok natočení:1928
film: Životem vedla je láska / Životem vedla je láska (1928)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
27.01.2015, 21:44:54

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Helena a Tonička přišly hledat štěstí do Prahy. Helena získá místo sekretářky u bankéře Petra Ledenky, Tonička pracuje jako posluhovačka. Petr se do Heleny zamiluje a Tonička se sblíží s kaprálem. Helena čeká dítě. Začíná však válka a Petr musí narukovat. Podnik svěří svému příteli Vilému Reslerovi a odchází na frontu. Helena své mateřství tají, aby nepřišla o místo. O její dceru Evičku se stará Tonička. Toničku srazí auto a osamělého dítěte se ujme starý harmonikář. Helena po Evičce marně pátrá. Odejde od Reslera, který se ji pokouší svést, a pracuje v sirotčinci. Dospívající Eva se sblíží s kamelotem Frantíkem a z lásky mu daruje prsten s monogramem, který v dětství dostala od matky. Helena prsten náhodně pozná a spolu s Petrem Evu vyhledá. Do svého domu vezmou i starého harmonikáře, který jejich dceru vychoval.
================================================================

Helena and Tonička have come to Prague to find happiness. Helena acquires the position of secretary for the banker Petr Ledenka, Tonička works as a cleaning lady. Petr falls in love with Helena and Tonička befriends a coporal. Helena is expecting a baby but the War begins and Petr has to join up. He entrusts his company with his friend Vilém Resler and he leaves for the front. Helena keeps her motherhood a secret so that she doesn't lose her job. Tonička looks after her daughter Evička. Tonička is knocked down by a car and an old accordion player takes in the child. Helena searches in vain for Evička. She leaves Resler, who had tried to seduce her, and goes to work in an orphage. The adolescent Eva befriends the news vendor Frantík and demonstrates her love by giving him a ring with a monogram inscribed on it which she had received from her mother when she was a child. Helena, quite by chance, recognises the ring and goes with Petr to look for Eva. The accordion player who had brought up their daughter is finally welcomed into their home.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Kameraman
Scénarista
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Helena Šimková
bankéř Petr Ledenka

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
harmonikář děda Kuděj



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 331 krát
vygenerovano za: 0.0791 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)