Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Kainovo znamení
rok natočení:1928
film: Kainovo znamení / Kainovo znamení (1928)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
19.01.2015, 21:30:16

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Jan Rybecký vypráví v hostinci svůj životní příběh... Kdysi pracoval na stavbě, kde se seznámil s půvabnou Irenou. Domníval se, že je svobodná. Netušil, že je to manželka jeho nadřízeného. Irena se k tomu přiznala, až když na revizi stavby přijel její manžel, inženýr Frank. Záhy poté byl Jan propuštěn. Pracoval pak jako dělník na regulaci řeky a bydlel v rodině hrubého dělníka Tučka. Když jednou Tuček surově bil svou ženu, Jan ji bránil a nešastnou náhodou Tučka zabil. Byl odsouzen na pět let do vězení. Po odpykání trestu nemohl najít nikde práci. Ujala se ho dcera hostinského Lidunka a šla s ním na stavbu žádat o práci, kterou opět řídil inženýr Frank. Ten poslal Jana do kamenolomu. Jan odolal novým Ireniným svodům, a ta se nakonec svému muži přiznala k svému provinění. Frank požádal o rozvod, Janovi se omluvil a přeřadil ho do projekční kanceláře.
================================================================

While sitting in the pub, Jan Rybecký tells his life story...At one point he works on a construction site where he becomes acquainted with the charming Irena. Having presumed her to be single he does not expect to find that her husband is in fact his superior. Irena confesses this to Jan one day when her husband, engineer Frank, comes to inspect the construction site. Soon afterwards Jan is dismissed. Next he works as a labourer on the river and lives with the family of his roughneck fellow labourer Tuček. One day, Tuček brutally beats his wife, Jan steps in to defend her and accidentally kills Tuček. He is sentenced to five years in prison. After serving his time he cannot find work anywhere. Lidunka, the daughter of the landlord takes him in and helps him to apply for a job on the local construction site, which is once again run by engineer Frank. Frank sends Jan to the stone quarry. Jan resists Irena's renewed attempts at seduction and Irena finally confesses to her husband that it had been her misdemeanour in the past and not Jan's. Frank files for divorce, apologises to Jan and promotes him to the Construction Projects Office.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Kameraman
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
hostinská

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
hostinský
dělník Tuček



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 430 krát
vygenerovano za: 0.1732 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)