Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Ve dvou se to lépe táhne
rok natočení:1928
film: Ve dvou se to lépe táhne / Ve dvou se to lépe táhne (1928)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
26.01.2015, 20:41:32

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Spisovatel Matěj Kuděj se vzhledem ke své tíživé finanční situaci rozhodne opustit město a vydá se s přítelem Jaroslavem na venkov. Při své bezcílné cestě potkají bohatého továrníka a jeho dceru se snoubencem Ludvíkem. Továrníka okamžitě zaujme neobyčejný smysl pro humor obou spisovatelů, Jaroslav je zase oslněn půvabem jeho dcery. Před návratem do města jí napíše dopis, ve kterém se jí vyzná ze svých citů. Na nádraží se Matěj a Jaroslav seznámí s panem Pitlíkem - bohatým Čechoameričanem - a jeho neteří Normou. Ten je oba pozve do své vily. Tam Matěj s Jaroslavem zjistí, že pan Pitlík je továrníkovým dlouholetým přítelem. V noci se stanou náhodou svědky krádeže šperků a usvědčí pachatele - snoubence továrníkovy dcery Ludvíka. Po této trapné příhodě se všichni rozcházejí, ale zanedlouho se opět setkávají na maškarním plese, kde se Jaroslav odhodlá požádat o ruku továrníkovy dcery. Film končí svatbou. Matěj dostane od Pitlíka peníze.
================================================================

The writer Matěj Kuděj is having financial problems and he decides to leave town and go with his friend Jaroslav to the country. They set off without any particular destination in mind and, on the way, they come across a rich factory-owner and his daughter accompanied by her fiancé Ludvík. The factory-owner is immediately enchanted by the two writers' unusual sense of humour; Jaroslav, in turn, is captivated by the charm of his daughter. Before their return to town, he writes her a letter in which he tells her of his feelings. At the station Matěj and Jaroslav become acquainted with Mr Pitlík - a rich Czech-American - and his daughter Norma. He invites them both to his villa. There, Matěj and Jaroslav discover that Mr Pitlík is a life-long friend of the factory owner. During the night they are witness to a jewel theft and they identify the perpetrator - it is the fiance of the entrepreneur's daughter, Ludvík. They leave soon after this embarrassing incident but again meet up at a masked ball where Jaroslav intends asking for the hand in marriage of the factory owner's daughter. The film ends with a wedding and Matěj receives some money from Pitlík.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Matěj Kuděj
policejní komisař

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
komorník
člen městské rady#1



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 336 krát
vygenerovano za: 0.0776 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)