Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Filosofka Mája
rok natočení:1928
film: Filosofka Mája / Filosofka Mája (1928)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
18.01.2015, 23:39:44

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Inženýr Mojmír Čermák se vrací z dlouholetého pobytu v zahraničí domů, aby zde vedl strýcovu tkalcovnu. Cestou se seznámí se se studentkou filozofie Májou Benešovou, která vzbudí jeho pozornost. Také Máju zajímavý mladý muž upoutá. Mojmír se však zatím nechce vázat žádnou známostí. Nejprve chce splnit dávné předsevzetí: nalézt člověka, který dohnal jeho otce k sebevraždě a pomstít se mu za otcovu smrt. Pátrání ho dovede ke jménu Májina otce, obchodníka s látkami. Vstoupí do Benešova podniku jako jeho společník a pokusí se ho obchodně i finančně zcela zničit. Tato situace značně komplikuje Mojmírův a Májin vztah, který se mezitím proměnil ve vzájemnou lásku. Naštěstí Mojmír z nalezeného dopisu pozná, že Benešovi křivdil. Dá proto finanční záležitosti do pořádku a chce odjet znovu do ciziny. Mája mu jeho odjezd rozmluví a oba se rozhodnou pro společný život.
================================================================

After many years abroad engineer Mojmír Čermák returns home to take over the running of his uncle's textile factory. On the journey he makes the acquaintance of Mája Benešová, a student of philosophy, whom he finds enchanting. Mája is also attracted to the interesting young man. Mojmír, however, does not want to enter into a serious relationship. He first wants to fulfil an old resolution: to find the man who drove his father to suicide and to avenge his father's death. His quest leads him to Mája's father, a textile merchant. He starts work at Beneš's firm as a partner and tries to destroy his business and financially ruin him. This situation considerably complicates the relationship between Mojmír and Mája, who now love each other. Fortunately Mojmír discovers from a letter that he had wronged Beneš. He therefore puts the latter's finances in order and then intends to go abroad once more. Mája persuades him not to go and both decide to spend the rest of their lives together.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Májin otec Václav Beneš
továrník Karel Čermák
Májina matka Marie Benešová

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
vedoucí tkalcovny



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 389 krát
vygenerovano za: 0.0767 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)