Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) V blouznění
rok natočení:1928
film: V blouznění / V blouznění (1928)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
26.01.2015, 20:01:57

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Jan, který pracuje v lese jako odhadce kulatiny, se vrací domů. Na zahradě domku, který si koupil na dluh, se raduje s ženou a dětmi. Odmítne nabídku na pojištění. Jednoho podvečera cestou z práce v lese upadne. Jeho žena Julinka se vydá spolu s hajným Jana hledat. Najdou ho zraněného ve sněhu. Těžce nemocný Jan se loučí s dětmi, umírá. Po pohřbu soudní vykonavatel zabavuje takřka veškerý majetek ? U Janova lůžka stojí lékař a konstatuje, že krize byla překonána. Jan vstane: jeho strašný horečnatý sen o smrti je mu varováním. Při domácí práci nalezne dopis od pojišovny s nabídkou, kterou dříve tak lehkomyslně odmítl.
================================================================

Jan, who works in the forest as a valuer of round wood, is on his way home. He is playing in the garden with his wife and children in front of the house which he had bought as part of a mortgage system. He refuses an offer of insurance. One day towards evening, he falls down on his way home from work. His wife Julinka and the gamekeeper go out to look for him. They find him lying wounded in the snow. Jan is badly wounded, he is dying as he says farewell to his children. After the funeral the court confiscates all the family's property ? A doctor stands at Jan's bedside and tells him that he has overcome the worst. Jan gets up: his terrible feverish dream about death has been a warning to him. When he is tidying up the house he finds the letter from the insurance office with the offer that he had so blithely rejected before.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie


Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 263 krát
vygenerovano za: 0.0791 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)