Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Pohorská vesnice
rok natočení:1928
film: Pohorská vesnice / Pohorská vesnice (1928)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
68 min.
přidal
admin
film přidaný
25.01.2015, 20:05:06

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Hrabě Březenský veze s sebou na svůj statek dráteníka Jana. Přenocují v hospodě, kde je ráno přepadnou lupiči. Matka hraběte žije na statku s neteří, komtesou Jelenou, která hraběte miluje. Jano se zase uchází o půvabnou Dorlu z blízké vesnice. Miluje ji však také Pavel, synovec pašeráka Sršána. Janovy námluvy zvyšují Pavlovu žárlivost. Sršán se spolčí s jedním z banditů, kteří přepadli v hospodě hraběte, a chystají spolu novou akci. Při májové slavnosti oznámí stará hraběnka Jelenino zasnoubení s Březenským a ten požádá o Dorlinu ruku pro Pavla. Sršán chce využít slavnosti k přepadení hraběte, je však i s kumpány Pavlem odhalen. Při zneškodnění bandy je smrtelně zraněn Jano, který bránil hraběte svým tělem. Na podzim se pak konají dvě svatby - hraběte s komtesou Jelenou a Pavla s Dorlou.
================================================================

Count Březenský brings the tinker Jano back with him to his estate. On the way they spend the night in an inn where they are attacked by robbers. The mother of the count lives on the estate with her niece, the comtesse Jelena, who loves the count. Jano is enchanted by Dorla from the neighbouring village. However, Pavel, the nephew of the smuggler Sršán, also loves her. Jano's attentions cause Pavel's jealousy. Sršán gangs up with one of the bandits who attacked the count at the inn and, together, they organise another robbery. During the spring day celebrations, the old countess announces Jelena's betrothal to Březenský and he asks for Dorla's hand on Pavel's behalf. Sršán intends to make use of the spring day distractions to attack the count, however, he and his gang are discovered by Pavel. During a struggle with the gang, Jano is shot as he protects the count with his own body, and he dies. In the autumn, however, two weddings take place - the count with the comtesse Jelena and Pavel with Dorla.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
hrabě Hanuš Březenský
pašerák Sršán
děda Bor
Pavel Srna

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
krčmář Michl
bába
celník#1



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 324 krát
vygenerovano za: 0.1015 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)