Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Z lásky
rok natočení:1928
film: Z lásky / Z lásky (1928)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
26.01.2015, 21:24:54

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Komptoiristce Elle Horské, kterou opustil její milý inženýr Karel Rubeš, se narodí dcera Květa. Po letech žije Ella skromně jako švadlena, zámožný Karel, který se mezitím oženil, zůstal po ztrátě synů i manželky sám. Z Květy je už úspěšná oktavánka. Její profesor ji doporučí továrníku Frankovi jako sekretářku. Květa se v Praze seznámí s továrníkovým synovcem, seladonem Oskarem, jehož dvoření musí odolávat. Její sympatie získá továrníkův syn Viktor, který je automobilovým závodníkem. Když však Oskar označí před Viktorem Květu za svoji milenku, začne se jí Viktor vyhýbat. Nešastná Květa, jejíž matka navíc potřebuje peníze na pobyt v lázních, nakonec přijme nabídku ke sňatku od Viktorova otce. Za Květou a Ellou přijede do lázní nejprve Frank a poté i Karel, na kterého se Ella stále ještě hněvá. Do lázní přijde zpráva, že Viktor se při tréninku zranil. Všichni se vracejí do Prahy. Karel se s Ellou udobří a Frank svolí, aby si Květu vzal Viktor.
================================================================

Ella Horská, a secretary who was abandoned by her lover, engineer Karel Rubeš, gives birth to a daughter, Květa. Year later Ella lives humbly as a seamstress; the wealthy Karel had married in the meantime but, after the death of his sons and his wife, he is now alone. Květa has now become a successful school pupil. Her professor recommends her to the factory owner Frank as a secretary. In Prague Květa makes the acquaintance of the factory owner's nephew, the handsome Oskar whose courtship she must reject. The factory owner's son Viktor, a racing driver, soon wins her affections. When Oskar names Květa as his lover in front of Viktor, the latter begins avoiding her. The unhappy Květa, whose mother needs money for spa treatment, finally accepts an offer of marriage from Viktor's father. Květa and Ella, staying at the spa, are visited first by Frank and then by Karel who is still the cause of Ella's anger. News then reaches them at the spa that Viktor has been injured while practising for a race. Everyone returns to Prague. Karel and Ella make up and Frank consents for Viktor to marry Květa.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
ing. Karel Rubeš
ředitel gymnázia

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
lékař
Květina bytná Lukešová



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1928
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 449 krát
vygenerovano za: 0.1606 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)