Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Podskalák
rok natočení:1928
film: Podskalák / Podskalák (1928)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
07.07.2017, 07:29:11

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Boženka, dcera zedníka Brambora z Podskalí, a Václav, nemanželský syn chudičké Dvořákové, se mají rádi. Boženčina matka by však měla raději za zetě někoho bohatšího. Václav narukuje na vojnu a než se vrátí domů, jeho matka zemře. Mastičkář Angrešt se u Dvořákové zmocní dopisů, které dokazují, že Václavovým otcem je bankéř Sommerfeld. Václav se ubytuje u Bramborů. Ti vyhrají na los veliké peníze, což je pro Boženčinu matku dalším popudem k tomu, aby našla pro dceru výhodnějšího, dobře situovaného ženicha. Brambor zjistí Václavův pravý původ. Vyhledá bankéře a žádá pro Václava finanční odškodnění. Bankéřova žena se o všem dozví a přiměje svého muže k zajištění Václavovy budoucnosti. Václav se pak s požehnáním nastávající tchyně s Boženkou zasnoubí. (Podle dobového popisku.)

================================================================

Boženka, the daughter of the mason Brambor from Podskalí, and Václav, the son of poor Dvořáková born out of wedlock, have fallen in love. Boženka's mother would rather her daughter married a wealthy man. Václav comenceshis military service. Before he returns home, his mother dies. Angrešt, the quack doctor, on a visit to Dvořáková, discovers letters proving that Václav's father is the banker Sommerfeld. Václav is living with the Brambor family who win a great amount of money on the lottery which again urges Boženka's mother into seeking a more suitable, well-situated husband for her daughter. Brambor then discovers Václav's true identity. He seeks out the banker and demands that he support his son. The banker's wife finds out the truth and encourages her husband to secure Václav's future. Václav can then become engaged to Boženka with his future mother-in-law's blessing. (According to promotional material issued at the time the film was made.)
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Václav Dvořák

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
mastičkář Angrešt
Bramborova žena Aurelie



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý (1928)
Formát obrazu
CDS 35mm (1928)

Název
Režie
Přečteno: 202 krát
vygenerovano za: 0.0856 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)