Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Známosti z ulice
rok natočení:1928
film: Známosti z ulice / Známosti z ulice (1928)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
19.01.2015, 21:08:09

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Melodrama
info zde :

Obsah filmu:

Zdenka, dcera bankéře Urbana, a její přítelkyně Máňa se seznámí se synovcem továrníka Jaroslavem Klementem a dělníkem Vladimírem Skálou. V neděli jdou všichni do zábavního parku. Máňa netuší, že Jaroslav je zámožný muž, zato Vladimír ví, že Zdenka je z bohaté rodiny, a velmi tím trpí. Večírek ve vile Urbanových přeruší Zdenčina matka, která přátele své dcery vykáže z domu. Zdenka se přizná, že miluje Vladimíra, matka však její lásce nepřeje. Společnice paní Urbanové, Ema, se v baru baví s falešným baronem. Skončí na policejní stanici, odkud se dostane teprve s pomocí Mánina bratra Václava. Za tuto službu pak odmění Václava svou přízní. Jaroslav má převzít vedení továren a oženit se. Svatba se koná v prostém bytě Mániných rodičů. Odtud Jaroslav zavede hosty do své vily. Teprve teï může požádat Urbanovy o Zdenčinu ruku pro svého přítele Vladimíra, který se má stát jeho společníkem.
================================================================

Zdenka, the daughter of the banker Urban, and her friend Máňa, make the acquaintance of the nephew of factory owner, Jaroslav Klement and the workman Vladimír Skála. On Sunday they all go to the amusement park. Máňa is not aware that Jaroslav is a wealthy man while Vladimír knows that Zdenka comes from a rich family and this causes him much concern. A party in the Urban's house is broken up by Zdenka's mother who orders her daughter's friends out of the house. Zdenka admits that she loves Vladimír, but her mother will hear nothing of it. A companion of Mrs. Urban, Ema, is chatting in the bar to a man who claims to be a baron. She ends up at the police station where she is rescued by Máňa's brother Václav. For this service, Václav is rewarded with her favour. Jaroslav is to take over the factory and get married to a suitable wife. The wedding takes place in the simple flat of Máňa's parents. From here Jaroslav takes his guests to his villa. It is only now that he can ask the Urbans for Zdenka's hand in marriage for his friend Vladimír who is now to become his partner.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Zelenkova žena


Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1928
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 418 krát
vygenerovano za: 0.2241 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)