Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (org./cz) Le roi bis / Lelíček ve službách Sherlocka Holmesa
rok natočení:1932
film: Le roi bis / Lelíček ve službách Sherlocka Holmesa (1932)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
80 min.
přidal
admin
film přidaný
27.06.2015, 14:45:47

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Portorický král Fernando XXIII. požádá slavného detektiva Holmese, aby mu sehnal dvojníka, nebo se obává atentátu. Holmes najde v moravském Brodku notorického dlužníka Františka Lelíčka, který je králi podobný jako vejce vejci. Lelíček, pronásledovaný věřiteli, nabídku přijímá. Krásná a mladá královna odmítla se svým zbabělým manželem odjet do bezpečí v exilu. Lelíček se energicky ujímá své role. Královnu okouzlí temperamentním chováním na býčích zápasech i tím, jak chladně čelí atentátu. Mezi nic netušící královnou a mazaným Lelíčkem vznikne vášnivý vztah. Zrádní ministři chystají další atentát. Pekelný stroj, nastražený v gramofonu, má být spuštěn po přehrání nové státní hymny. Holmes unikne na poslední chvíli ze sklepení, kam byl zavřen atentátníky, a zachrání Lelíčka i královnu. Fernando v azylu zemřel. Lelíček, zamilovaný do královny a spokojený ve své roli krále, odmítá výpověï. Pohrozí mezinárodní ostudou, kdyby vše oznámil veřejnosti, a tak je nakonec ve své funkci ponechán.

================================================================

The Puerto Rican King Fernando XXIII asks the famous detective Sherlock Holmes to find him a double since he is afraid of being assassinated. Holmes finds the notorious debtor František Lelíček in Brodek in Moravia, a man who resembles the king like two peas in a pod. Lelíček, pursued by his creditors, accepts his offer. The young and beautiful queen refused to leave with her cowardly husband to safety in exile. Lelíček assumes his role with great enthusiasm. The queen is bewitched by his temperamental behaviour at bull fights and the sang-froid with which he faces an attempt on his life. Gradually, a passionate relationship develops between the cunning Lelíček and the unsuspecting queen. The king's traitorous ministers prepare for another assassination attempt. A terrible device hidden inside a gramophone is set to go off after playing the new national anthem. Holmes manages to escape just in time from the cellar where he had been locked by the assassins and he is able to save Lelíček and the queen. Fernando has died meanwhile in his asylum. Lelíček, now in love with the queen and contented in his role as king, refuses to quit. He threatens to cause an international scandal by making his adventures public, thus he is finally left to reign in his new position.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
detektiv Sherlock Holmes


Film je v jazycích..
Francouština (1932)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1932)
Formát obrazu
1.37 : 1 (1932)
CDS 35mm (1932)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1932
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 372 krát
vygenerovano za: 0.0752 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)