Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Peníze nebo život
rok natočení:1932
film: Peníze nebo život / Peníze nebo život (1932)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
90 min.
přidal
admin
film přidaný
06.08.2015, 19:49:27

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Tonda, kvítko periferie a pochybná existence, dříme v příkopu. Probudí se, když kolem běží s ukradeným náhrdelníkem zloděj, který si ani nevšiml, že šperk ztratil. Tonda ho chce na ztrátu upozornit, ale muž prchá dál. Náhle si oba uvědomí situaci a zloděj začne honit Tondu, aby dostal zpátky šperk. Tonda hodlá náhrdelník zakopat na bezpečném místě v parku. Setká se tam s bývalým spolužákem Pepíkem, který se právě pokouší oběsit se kvůli nevěře své ženy. Pepík pozve Tondu domů na rodinnou "sešlost", kde je i tajný policista, který Tondu hned pozná. Tonda ukryje šperk do kytice na skříňce. Pepíkova žena Helena si myslí, že šperk je darem od jejího ctitele, vydávajícího se za šlechtice. Proto s kavalírem odjíždí. Tonda Pepíkovi prozradí, proč přišel o manželku, a oba dvojici pronásledují. Povedený nápadník Helenu okradl a snaží se utéci. Tonda a Pepík mu šperk vezmou a vzápětí jsou sledováni bandou, která náhrdelník původně ukradla. Oba muži se v přestrojení ukryjí na přehlídce ostrostřelců. Přítomnost tajného policisty přinutí Tondu, aby se opět šperku zbavil. Ozdobí jím hruï pana starosty a ten předá náhrdelník prefektovi. Policista Tondu ironicky pochválí za poctivost, která ho uchránila před trestem.
================================================================

Tonda, a mischief-maker from the outskirts and a character of doubtful existence, is dozing in a ditch. He wakes up to find a thief running past with a stolen necklace but the thief doesn't even notice when he drops the jewellery. Tonda tries to call out to him but the man runs on. The two suddenly become aware of what has happened and the thief starts chasing Tonda to get the necklace back. Tonda decides to bury the necklace in a safe place in the park. There he meets his former schoolmate Pepík who is trying to hang himself after discovering his wife's infidelity. Pepík invites Tonda to his home for a family get-together which also involves a secret policeman who recognises Tonda immediately. Tonda hides the jewellery in a flowerpot on top of a cupboard. Pepík's wife Helena thinks it is a present from her admirer who passes himself off as a member of the nobility, so she leaves with the cavalier. Tonda tells Pepík that his wife has run off and the pair set out on their trail. The suitor has successfully stolen Helena and is trying to escape. Tonda and Pepík take the necklace off him and they then find themselves being pursued by the gang who had originally stolen it. The two men disquise themselves and find cover in a review of sharp-shooters.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
velitel granátníků
náčelník lupičů
lupič#1

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Pepíkův tchán
městská delegace#1
tajný
městská delegace#2
zřízenec v muzeu



Film je v jazycích..
Čeština (1932)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1932)
Formát obrazu
CDS 35mm (1932)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1932
Distributor
Československo
Kino

1932
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 313 krát
vygenerovano za: 0.0758 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)