Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Pepina Rejholcová
rok natočení:1932
film: Pepina Rejholcová / Pepina Rejholcová (1932)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
91 min.
přidal
geron
film přidaný
13.03.2012, 15:48:07

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Hudební
info zde :
Fraška
info zde :

Obsah filmu:

Venkovské dívce Pepině se občas stýská po jejím chlapci Ferdovi. Ten slouží v detektivní společnosti "Bdělá sůva" v Praze. Pepina využije příležitosti navštívit Ferdu, když jí filmaři nabídnou, aby jela s nimi. Na předměstí Prahy jí však nedopatřením ujedou. Pepina se v Praze nevyzná a jen náhodou zabloudí do divadla, kde má Ferda právě službu. Uprostřed představení se ocitne Pepina na jevišti. Zazpívají s Ferdou milostný duet a sklidí nečekaný aplaus. Jsou pozváni k Ferdovu šéfovi, plukovníku Mužnému, na snídani. U stolu zasednou s plukovníkovou dcerou Máničkou a jejím ženichem, adjutantem Arsenem. Ten se svěží Pepině neustále věnuje. Ferda začne ze žárlivosti koketovat s Máničkou. Pepina se urazí a odjede domů, kde se právě chystá posvícení. Toho využije Ferda a pozve na ně Máničku i šéfa. Tvrdohlavou Pepinu nakonec přesvědčí o své lásce a protože přijel i Arsen, oba mladé páry se zase domluví.
================================================================

Village girl Pepina occasionally misses her boyfriend Ferda who serves in the "Vigilant Owl" detective agency in Prague. Pepina takes the opportunity to visit Ferda when a film crew offers to take her with them to the capital. On the outskirts of Prague, however, they inadvertently leave her behind. Pepina isn't too good at finding her way around Prague and only by chance does she wander into the theatre where Ferda is on duty. Later Pepina finds herself on stage during the performance. She sings a love duet with Ferda and they receive unexpected applause. They are invited to breakfast with Ferda's chief, colonel Mužný. They are joined at the table by the colonel's daughter Mánička and her suitor, the adjutant Arsen who pays Pepina a great deal of attention. Ferda is jealous and starts flirting with Mánička. Pepina goes back home in a huff where she finds the village fair in preparation. Ferda uses this as an excuse to invite Mánička and his boss. He is finally able to convince Pepina of his love for her and, now that Arsen is also with them, both young couples are able to settle their differences.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Scénarista
Architekt
zpívá

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
detektiv adjutant Arsen Křídlo
kupec Robinson Rákoska
teta Pepiny
dědeček Pepiny
herec filmové společnosti

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
hospodský
herec filmové společnosti#2
detektiv Pacle
tajemník divadla
autor operety
divadelní vlásenkář



Film je v jazycích..
Čeština (1932)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1932)
Formát obrazu
CDS 35mm (1932)

Název
Režie
Přečteno: 1287 krát
vygenerovano za: 0.0286 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)