Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Píseň o velké lásce
rok natočení:1932
film: Píseň o velké lásce / Píseň o velké lásce (1932)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
16.08.2015, 23:14:08

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Anuška Klímová miluje Karla Nebeského. Odmítá námluvy bohatého statkáře Topola - hrubiána a násilníka. Hajný Novák přistihl na statku zloděje. Toho využije Topol. Umožní zloději útěk a hajnému nařídí, aby připravený balík s lupem podstrčil do Karlovy chalupy. Hajný dostane za odměnu příplatek k platu, aby se mohl oženit se svou dívkou Vlastou. Karel je zatčen a odsouzen. Anuška, jejíž otec je u Topola zadlužen, je donucena ke sňatku se statkářem. Karel zanevřel na lidi a po návratu z vězení si postaví srub v lese, kde žije jen se svým věrným psem. Nakrátko má ženskou společnost. Z touhy po dobrodružství u něho žije městská dívka Helena, která však brzy odejde s bohatým hejskem. Hajný přistihl svoji ženu Vlastu při nevěře s Topolem. Ze msty prozradí Anušce, že Karel byl zavřen nevinně. Mladá žena, která vedle Topola jenom trpěla, spěchá za Karlem do jeho srubu. Statkář si pro ni přijde s revolverem, ale odejde s nepořízenou. Konečně se mohou Anuška a Karel věnovat své veliké lásce.
================================================================

Anuška Klímová rejects the attentions of rich landowner Topol - a coarse and violent man. The girl is in love with Karel Nebeský. The gamekeeper Novák catches a thief red-handed on the estate. Topol makes use of this turn of events by allowing him to escape and telling the gamekeeper to plant the bag full of stolen items in Karel's cottage. The game-keeper is given a bonus in his pay as a reward so that he can marry his girlfriend Vlasta. Karel is arrested and sentenced. Anuška, whose father owes money to Topol, is forced into marriage with the landowner. In prison Karel has fed his hate of all people and, on his release, he builds a log cabin in the woods and lives there alone with his faithful dog. His female company is short-lived. Helena, a girl from the town, lives with him for a while out of a longing for some kind of adventure but she soon goes off with a rich dandy. The gamekeeper catches his wife Vlasta being unfaithful with Topol. In an act of revenge, he tells Anuška that Karel was wrongly imprisoned. The young woman who had suffered in her life with Topol, hurries to Karel's cabin. The landowner comes to fetch her, a revolver in his hand, but goes away without completing what he had set out to do.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Námět
Kameraman
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
otec Anušky
Karel Nebeský


Film je v jazycích..
Čeština (1932)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1932)
Formát obrazu
CDS 35mm (1932)

Název
Režie
Přečteno: 349 krát
vygenerovano za: 0.1491 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)