Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Písničkář
rok natočení:1932
film: Písničkář / Písničkář (1932)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
101 min.
přidal
admin
film přidaný
17.08.2015, 21:44:33

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

V době nelítostného boje mezi panující rakouskou mocí a vlastenci, usilujícími o českou státní samostatnost, je c. a k. vládní rada Hala jmenován poštovním ředitelem. Pod slupkou přísného prorakouského byrokrata skrývá své horoucí vlastenectví. Policie vydá zatykač na neznámého písničkáře, který po Praze zpívá vlastenecké písně. Ty rozšiřuje i Halův syn Jeník a je zatčen. Policie podezírá z revoluční činnosti i Halu a přidělí mu k údajné osobní ochraně detektiva. Hned první den se Halovi ztratí z kanceláře dešifrovací mřížky. Hala to okamžitě oznámí revolučnímu výboru, s nímž tajně spolupracuje. Detektiv Halovi vyzradí, že se chystá noční policejní zátah na revolucionáře. Hala přijede do Šárky, která je místem zátahu, pozdě. Je zatčen, ale podaří se mu uprchnout. V noci vypukne povstání. Povstalci, vedení písničkářem, přicházejí v okamžiku, kdy chce rozvášněný dav demolovat Halův dům. Písničkář odloží přestrojení a všichni v něm poznají c. a k. vládního radu Halu.
================================================================

Hala, the imperial and royal government counsel, is apppointed director of the postal services during the period of the ruthless battle between the reigning Austrian might and the patriots endeavouring to secure Czech state independence. Beneath his shield as a strict pro-Austrian bureaucrat he hides his ardent patriotism. The police issue a warrant of arrest for an unknown ballad-singer who is going around Prague singing patriotic songs. Hala's son distributes them and is arrested. The police also suspect Hala of revolutionary activities and assign a private detective to him, allegedly for his protection. The very first day some decoding screens go missing from Hala's office. Hala immediately informs the revolutionary committee with whom he is working in secret. The detective tells Hala that a night-time police raid is being planned against the revolutionaries. Hala travels to Šárka, where the round-up is to take place, however, he is too late. He is arrested but manages to escape. An uprising breaks out during the night. The insurgents, led by the ballad-singer, arrive when the crowd is about to demolish Hala's house. The ballad-singer takes off his disguise and everyone recognises him as imperial and royal government counsel Hala.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Kameraman
Scénarista
hudba k písni
Architekt
text písně
zpívá

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
c.a k.vládní rada Pavel Hala
dr.Skála
přednosta poštovního oddělení

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
člen mafie#1
zřízenec na poště
tajný
návštěvník v hospodě#1
policejní komisař
listonoš
vojín
hostinský
portýr v baru
návštěvník v hospoděě#2



Film je v jazycích..
Čeština (1932)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1932)
Formát obrazu
CDS 35mm (1932)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1932
Distributor
Československo
Kino

1932
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 401 krát
vygenerovano za: 0.2167 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)